(VIDEO) STAVIO DŽORDANA U DŽEP: Još jedna odlična partija Nikole Jokića u NBA!
Foto: Fonet/AP

Blista u najjačoj ligi sveta

(VIDEO) STAVIO DŽORDANA U DŽEP: Još jedna odlična partija Nikole Jokića u NBA!

Košarka -
Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jedan odličan meč u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Nikola je u pobedi Denver Nagetsa protiv Los Anđeles Klipersa (87:81) učestvovao sa sedam postignutih poena i čak 11 skokova (sedam u odbrani i četiri u napadu). Centar Nagetsa je za 26 minuta igre upisao i tri asistencije i tri osvojene lopte.

Jokić je još jednom zaustavio američkog reprezentativca Deandre Džordana, nakon što ga je sveo na samo sedam poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kenet Farid sa 21 postignutim poenom uz 11 skokova. Heris je dodao 17, dok je Galinari zabeležio 16 poena. Dvocifren učinak imao je i bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj (12p).

U poraženom timu istakli su se Redik i Kraford sa po 20 postignutih poena, dok je Kris Pol ubacio 17.

Boban Marjanović odigrao je nešto manje od dva minuta, zbog čega nije stigao da ostvari bilo kakav učinak u pobedi San Antonija nad Sakramentom 108:92.

Toni Parker je sa 23 koša odigrao izvanredno, pratio ga je Kavaji Lenard sa 18, dok je među Kingsima ponovo najbolji bio Demarkus Kazins sa 22.

Šampion NBA lige Golden Stejt savladao je Majami sa 118:112 u meču punom preokreta, ali je na kraju sve dileme rešio najbolji igrač lige Stef Kari.

Kari je u finišu trojkom prelomio meč, ukupno je postigao čak 42 poena, a veliku pomoć imao je u Kleju Tompsonu jer je imao 33 poena. Kod Hita Dvejn Vejd je briljirao sa 32 koša.

Voriorsi su došli do 51. pobede, uz samo pet poraza, i nastavili da jure najbolji rekord u istoriji na kraju regularnog dela koji drži Čikago (72-10).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track