SVE ZA NJU: Evo zašto je za Branka Lazića utakmica sa Efesom imala poseban značaj!
Foto: Saša Pavlić

Posebno motivisan

SVE ZA NJU: Evo zašto je za Branka Lazića utakmica sa Efesom imala poseban značaj!

Košarka -
Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da je za njega sinoćna utakmica u Vršcu protiv Efesa u Evroligi imala poseban značaj zbog nedavnog rodjenja deteta i ocenio da je dogovor na poluvremenu i pored velikog zaostatka bio presudan u petom trijumfu u Grupi E Top 16 faze.

"Sinoćna utakmica je bila specifična za mene zbog rodjenja jedne male devojčice. Upravo zbog nje je ova utakmica bila posebna i drugačija od drugih. Svaki postignuti poen sam proslavljao na poseban način zbog nje...", rekao je Lazić novinarima posle sinoćne utakmice u Vršcu.

Zamenik kapitena crveno-belih je u utorak po prvi put u životu postao otac, a u sinoćnoj pobedi crveno-belih protiv Efesa on je bio jedan od najistaknutijih igrača sa 10 poena.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su petu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, pošto su sinoć u Vršcu pobedili Efes sa 91:82 (24:19, 14:27, 25:19, 28:17), u osmom kolu Grupe E.

"Bilo je teško podići se posle Kupa i poraza u polufinalu od Partizana, ali eto pokazali smo da i iz tih nekih teških situacija možemo da se podignemo za kratko vreme i da iznesemo utakmicu na pravi način. Bilo je dosta oscilacija, ali uspeli smo na poluvremenu da se smirimo, jer smo u prvom bili mnogo nervozni, da ga ostavimo po strani i da izadjemo u drugih 20 minuta da odradimo sve što je u našoj moći", rekao je Lazić.

"Igrali smo agresivno u odbrani, pa smo dolazili do lakih poena, a onda smo u poslednjoj četvrtini napravili razliku i polako priveli meč kraju", dodao je on.

Lazić je čestitao celoj ekipi na "velikoj pobedi" i dodao da mu je drago što uvek neko drugi iz tima "izbije u prvi plan".

"Drago mi je što su (Nemanja) Dangubić, (Vasilije) Micić i (Marko) Gudurić bili u prvom planu i što su izneli ovaj meč. Naravno i celom timu čestitam na pobedi", rekao je Lazić i dodao da se unutar ekipe priča o plasmanu u četvrtfinale Evrolige, ali da je bitno da se "ide korak po korak u svim takmičenjima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track