(VIDEO) CRNO-BELI PALI POSLE 4 PRODUŽETKA: Partizan porazom od Olimpije završio ABA ligu
Foto: Saša Pavlić

Poslednje kolo ABA lige

(VIDEO) CRNO-BELI PALI POSLE 4 PRODUŽETKA: Partizan porazom od Olimpije završio ABA ligu

Košarka -
Košarkaši Partizana poraženi su posle četiri produžetka Olimpiju (1118:115) u poslednjem kolu ABA lige.

Crno-beli su imali priliku da reše meč i na kraju regularnog dela meča kada je Vilson promašio otvorenu trojku, a imali su poslednji napad i u prvom i u drugom produžetku, ali su promašivali i Murić i Cvetković.

Partizan je predvodio Džamar Vilson sa 41 poenom, sedam skokova i šest asistencija. Kevin Džons završio je meč sa 32 poena i 11 skokova. Aleksandar Cvetković imao je učinak od 19 poena i osam asistencija, a Čedomir Vitkovac od 12 poena. Oni su bili jedini igrači sa dvocifrenim učinkom kod crno-belih. Olimpiju su predvodili Sava Lešić sa 31 poenom i Miha Lapornik sa 25.

Tok utakmice

Prva četvrtina

Za 8 minuta prve deonice Partizan je postigao samo 9 poena, a primio 17. Džikić je napravio mnogo izmena, ali za sada to ne daje rezultat.Partizan je nastavio da greši, ali su Cvetković i Vilson uspeli da spuste zaostatak na sedam poena 20:13 na kraju prve četvrtine.

Druga četvrtina

Za 3. minuta drugog kvartala Partizan je postigao samo 4 poena, ali se zaostak Džikićevog tima smanjio na 7 poena 24:17. Partizan uspeva da održava jednocifreni zaostatak, od 7 do 9 poena.Pod kraj prvog dela trojke Robinsona i Hrovata donose Olimpiji velikih 42:28. U poslednjim sekundama poluvremena Džons postiže trojku za minus devet crno-belih 44:35.

Treća četvrtina

Olimpija je drugo poluvreme počela izgubljenom loptom Robinsona. Darel Vilijams se upisao sa polu-distance - 44:37. Odlična saradnja Cvetkovića i Murića dovela je Partizan na minus od pet poena. Posle dva ofanzivna skoka Zakis je uspeo da postigne prvi koš za domaće u drugom poluvremenu. Raspoložen je Džamar Vilson, njegova druga trojka (iz dva pokušaja) smanjila je prednost rivala - 46:42.

Trojkom Cvetkovića, Partizan posle duže vremena stiže na minus dva, ali posle slobodnih bacanja Zakisa u poslednju četvrtinu Olimšija ulazi sa plus četiri – 58:54.

Četvrta četvrtina

Poslednja četvrtina počela je serijom Partizana od 7:0, kojom su izabranici trenera Džikića poveli 61:58, a ne tako davno Olimpija je imala i 14 poena prednosti. Vilson igra odličan meč, a on je bio najzaslužniji što je Partizan poveo prvi put još od početka susreta – 61:58. Srpski tim je potpuno zaustavio napade Olimpije koja posle pet minuta igre u poslednjoj četvrtini jo nije postigla poen, crno-beli trećom trojkom Cvetkovića na meču prave seriju 12:0.

Minut i po pre kraja Partizan je imao pola koša prednosti i krenuo u napad. Murić je iznudio faul, a potom promašio oba slobodna bacanja. Na drugoj strani Nikolić je promašio zicer i ostao da leži na parketu. Nije bilo koševa, a dvadesetak sekundi pre kraja Murić je ponov imao dva bacanja. sada je pogodio jedno za 71:69.

Sekundu i po pre kraja Robinson je iznednačio na 71:71.

Džikić je tražio minut odmora, a Vilson je promašio trojku, iako je bio potpuno sam.

Produžetak

Džons je iz teške pozicije pogodio za prednost gostiju - 76:77. Posle poena NIkolića, trojke Lešića i dvojke Hrovata Olimpija je stigla do šest poena prednosti. Vitkovac je vezao četiri poena, Partizan je stigao na minus dva - 83:81.Faul Darela Vilijamsa, poslao je Robinsona na liniju za slobodna bacanja. Bio je precizan Amerikanac oba puta. Na oko minut do kraja Olimpija je imala plus četiri poena.

Drugi produžetak

Trojkom Džonsa, što su bili prvi poeni Partizana u drugom nastavku, Partizan je poveo 88:87, a potom je isti igrač dvojkom odveo Partizan na plus 3 - 90:87. Partizan maestralno igra drugi nastavak i posle poena Džonsa ima plus šest 93:87.

Lapornik je trojkom vratio Olimpiju u život. partizan minut i po pre kraja nije uspeo da realizuje napad, ali na sreću ni Lapornik nije pogodio. Četrdeset sekundi pre kraja gosti us vodili 94:94, a Zakis je posle ofanzivnog skoka izjednačio.

Partizan ni treći put nije ubacio trojku za pobedu, Posle Vilsona i Murića promašio je i Cvetković.

Treći produžetak

U prvoj polovini produžetka,Lapornik je pogodio dva bacanja i to su jedini poeni. zatim je trojkom uzvratio Džons. Minut i po pre kraja zakis je sa bacanja Olimpiji doneo plus dva 101:99. Vilson je pogodio dva penala za novo izjednačenje.

Lapornik je u poslednji minut uveo Olimpiju sa plsu 2 jer je ubacio dva penala, a potom je Zakis iz skoka u napadu poentirao za 105:101, 29 sekundi pre kraja.

Vilson je brzo pogodio dva poena, a isto je uradio i 11 sekundi pre kraja kada je posle bacanja Zakisa vratio partizan na minus 1 (107:106).Lapornoik je promašio drugo bacanje a CBVilson ubacio ziver za četvrti produžetak 107:107.

Četvrti produžetak

Lešić i Vilson su postigli po 2 poena za svoje timove na startu četvrtog produžetka. lapornik i Vilson su u nastavku pogodili i po dva penala, a potom smo videli i 2 poena Lešića za 113:111. Vlson igra meč karijere do sada je ubacio 41 poen.

Lešić i Džons donose novo izjednačenje u igri oba tima. Do sada je u dodatnom vremenu 44:44.

Sedam sekundi pre kraja Olimpija je imala dva bacanja pri vođstvu 116:115, a u njemu je ostala jer su Vilaon i Murić u istom napadu promašili po jedan zicer.

Lapornik pogađa oba penala, Partizanu treba trojka. Vilson je fauliran. Promašio je prvo, a potom i drugo bacanje, a Lešić je uhvatio loptu, za ktraj posle 60 MINUTA utakmice

Tok utakmice

"Protekla sedmica bila je vrlo turbulenta za naš klub. I to na više nivoa. U Ljubljanu putujemo sa svojim planovima, a sigurno je i da Union Olimpija ima svoje. Radosni smo zbog ponovnog susreta sa našim navijačima iz Slovenije i okolnih zemalja. Unapred im hvala za podršku", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Utakmica između Olimpije i Partizana igra se u ponedeljak od 18 sati u hali Tivoli.

Slična očekivanja ima i jedan od najisksunijih u Partizanovom timu Čedomir Vitkovac.

"Idemo u Ljubljanu sa željom da poslednji meč u ovom delu sezone odigramo na visokom nivou i sa angažovanjem koje nas je krasilo u poslednje vreme", rekao je Vitkovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track