(VIDEO) ŠOK U PODGORICI: Mega dobila Budućnost i stigla na korak od finala ABA lige
Foto: ABA Liga

Brejk srpskog tima

(VIDEO) ŠOK U PODGORICI: Mega dobila Budućnost i stigla na korak od finala ABA lige

Košarka -
Košarkaši Mega Leksasavladali su Budućnost 85:81 u dramatičnom prvom meču polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, koji je igran u Podgorici.

Druga utakmica serije koja se igra do dve pobede na programu je u subotu od 21 sat u Sremskoj Mitrovici.

Mega Leks naneo je Budućnosti prvi poraz ove sezone u Podgorici, poveo u polufinalnoj seriji i za pet dana igraće za plasman u finale!

Uprkos velikim problemima sa povredama i uprkos odsustvu Jaramaza, Kabe i Aranitovića, osvajač Kupa Srbije odigrao je sjajan meč, bio potpuno ravnopravan velikom favoritu i u završnici pokazao karakter!

Rade Zagorac je gotovo sam srušio domaće. Talentovani as je meč završio sa 27 poena.Osim Zagorca, sjajan je bio i Danilo Nikolić, naročito u prvom poluvremenu, pošto u drugom nije igrao mnogo zbog problema sa prekršajima – meč je završio sa 16 poena (2-3 za dva, 4-6 za tri).

Dvojica Nikola, Ivanović i Janković, izvanredno su kombinovali u pik-en-rolu, tako su postignuti neki važni poeni. Janković je imao 17 poena (8-10 za dva, 1-8 penali) i 5 skokova, dok je Ivanović upisao 11 poena (4-9 iz igre), 4 skoka i 12 asistencije. Kod Budućnosti je najbolji bio Džulijus Dženkins sa 26 poena (2-5 za dva, 7-10 za tri), a Dragićević je imao 12 poena (3-9 iz igre, 2sk). Marić je zabeležio 9 poena i 9 skokova, a 9 poena dao je i Šehović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track