ZVEZDINO DETE NA ČELU PARTIZANA: Evo ko će preuzeti funkciju od Miroslava Berića!
Foto: Nebojša Mandić

Peković našao zamenu za Berića

ZVEZDINO DETE NA ČELU PARTIZANA: Evo ko će preuzeti funkciju od Miroslava Berića!

Košarka -
Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana, Miloš Vujanić, naslediće Miroslava Berića na mestu potpredsednika Košarkaškog kluba Partizan, prenosi Mozzart Sport.

Podsetimo, Berić je početkom marta podneo ostavku na mesto potpredsednika najavivši da će ostati u klubu dok se ne pronađe zamena.

Navodno, Vujanić će biti imenovan sredinom aprila, kada se iz Amerike vrati prvi čovek Partizana Nikola Peković.Prema informacijama Mozzart Sporta, Peković je već neko vreme u kontaktu sa Vujanićem, i pregovori su ovih dana uspešno privedeni kraju, pa bi po dolasku košarkaša Minesote u Beograd sve trebalo da bude ozvaničeno.

Vujanić je potvrdio da je blizu povratka u klub.

"Ono što mogu da kažem da sam pre neki dan razgovarao sa Nikolom Pekovićem koji mi je saopštio da sam kandidat za funkciju potpredsednika. On će za 15 dana doći u Beograd i tada ćemo da sednemo, ponovo razgovaramo i nadam se - definitivno dogovorimo. Ako dobijem funkciju biće mi velika čast i zadovoljstvo da je prihvatim. Prijatno me je iznenadio njegov poziv", istakao je Vujanić za Mozzart Sport.

Vujanić je profesionalnu košarkašku karijeru počeo u klubu Zvezda Ruma, filijali crveno-belih. 1998. godine je debitovao u prvom timu Crvene zvezde, a 2001. godine prelazi u Partizan. Noseći dres Partizana bio je najbolji strelac Evrolige 2003. godine. Posle Partizana igrao je za Bolonju, Barselonu, Panatinaikos, Dinamo iz Moskve, Efes Pilsen, Mursija, Panionios.

Vujanićevu sjajnu košarkašku karijeru obeležile su i povrede koje su ga primorale da 2011. godine okonča karijeru.

U sezoni 2012/2013 bio je pomoćnik treneru Dušku Vujoševiću, ali je posle šest meseci zbog privatnih obaveza morao da napusti klub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track