(VIDEO) SRBI PALI U TRILERU: PAO i drugi put izgubio od Laborala u TOP 8, Raduljica tragičar
Foto: Euroleague.net

Španci na korak od F4

(VIDEO) SRBI PALI U TRILERU: PAO i drugi put izgubio od Laborala u TOP 8, Raduljica tragičar

Košarka -

Košarkaši Laboral Kuče savladali su večeras na svom terenu Panatinaikos 82:78 i poveli 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

U Vitoriji je viđen triler. Domaćin je vodio skoro celu utakmicu, ali su gosti trojkama Hajnsa i Dijamatidisa u poslednjem minutu stigli do izjednačenja i produžetka. I u dodatnih pet minuta je Laboral sve vreme imao prednost, PAO se ni tada nije predavao, uspeo je da stigne na "minus dva", a onda je Miroslav Raduljica promašio šut, pa je slavlje navijača španskog tima moglo da počne.

Tim hrvatskog stručnjaka Velimira Perasovića ima ogromnu prednost pred treću duel, koji će se u Atini igrati u utorak. Ukoliko ekipa srpskog selektora Aleksandra Đorđevića tada trijumfuje, na istom mestu igraće se četvrti meč u četvrtak.

Adam sa 24 poena bio je najzaslužniji za drugi uspeh Laborala u četvrtfinalnoj seriji, kojim je došla na korak od Fajnal fora. Bivši igrač Partizana Bertans dodao je 15, Grk Burusis 14, uz devet skokova, Džejms 13... Nekadašnji košarkaš Zvezde Blažič ubacio je četiri.

Kod gostiju najbolji je bio Dijamantidis sa 17 poena i šest asistencija, Vilijams je dao 12 poena, Kuzmić 11, Raduljica deset...

Osim Laborala, prednost domaćeg terena iskoristili su i CSKA protiv Crvene zvezde i Fenerbahče protiv Real Madrida, jer vode po 2:0, dok je rezultat u seriji Lokomotive i Barselone 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track