Olimpijakos u finalu Evrolige
Foto: BETA

uspeh

Olimpijakos u finalu Evrolige

Košarka -
Atinski crveno-beli vodili su sve vreme i kontrolisali su meč protiv favorizovane Barselone

ISTANBUL - Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige u Istanbulu, pošto su u petak u polufinalu pobedili Barselonu sa 68:64 (17:11, 16:18, 17:18, 18:17).

Olimpijakos će u finalu igrati protiv CSKA iz Moskve, koji je takođe u petak u dramatičnom meču pobedio branioca titule Panatinaikos sa 66:64.

Atinski crveno-beli vodili su sve vreme i kontrolisali su meč protiv favorizovane Barselone.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vasilis Spanulis sa 21 poenom.

On je odlično odigrao i završnicu, kada je 70 sekundi pre kraja postigao trojku za veću prednost svog tima, a onda je sjajno proigrao Ričarda Dorsija, koji je dao poslednje poene za Atinjane. Barselonu je predvodio Huan Karlos Navaro sa 18 poena.

Trener košarkaša Olimpijakosa Dušan Ivković kaže da je njegov tim zaslužio da se plasira u finale Evrolige. Olimpijakos će u finalu igrati protiv CSKA iz Moskve, pošto je u drugom polufinau savladao ekipu Basrelone 68:64 (17:11, 16:18, 17:18, 18:17).

"Očekivao sma tvrdu utakmicu. Igrali smo protiv iskusne ekipe i srećan sam zbog pobede. Zaslužili smo finale, vodili smo tokom čitavog meča i najvažnije je da smo uspeli da porazimo najbolji tim u Evroligi", rekao je Ivković posle meča.

On je dodao da je presudila dobra odbrana Olimpijakosa i kontrola protivničkog ofanzivnog skoka.

"Predstoji nam da se odmorimo i pripremimo za finale, koje će biti skroz drugačije od ove utakmice. Nemamo puno vremena, ali moramo da budemo spremni. Niko nije očekivao da dođemo na završni turnir, a kamoli da zaigramo u finalu", rekao je Ivković.

Trener Barselone Ćavi Paskval čestitao je protivniku i dodao da njegov tim večeras nije igrao na prepoznatljivom nivou."Nismo bili u mogućnosti da u meč uđemo na način na koji smo želeli i to je cena koju smo platili. Uhvatili su nas nespremne. Mogli smo da pobedimo da smo bili malo precizniji u šutu za tri poena, ali Olimpijakos je zasuženo slavio", rekao je Paskval.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track