Lejkersi u polufinalu plej-ofa Zapada
Foto: Reuters

Lejkersi u polufinalu plej-ofa Zapada

Košarka -
Centralna figura susreta bio je španski as Pau Gasol koji je, uz 23 koša, imao čak 17 skokova, šest asistencija i četiri "rampe"

LOS ANĐELES - Lejkersi iz Los Anđelesa plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lig (NBA) pošto su jutros u "majstorici", odigranoj u Stejpls centru, savladali Denver sa 96:87.

Neizvesna serija, u kojoj je odigrano svih sedam utakmica, završena je na zadovoljstvo 19.000 gledalaca u dvorani koji su listom navijali za Lejkerse.

Centralna figura susreta bio je španski as Pau Gasol koji je, uz 23 koša, imao čak 17 skokova, šest asistencija i četiri "rampe".

Ništa manje zapažen nije bio ni Enđu Bajnam sa, takođe, "dabl-dabl" učinkom: 16 poena uz 18 uhvaćenih lopti. Iznenađenje za sve u dvorani, ipak je bio Stiv Blejk koji je u pobedi "jezeraša" učestvovao sa 18 koševa, pri čemu je pogodio pet "trojki" iz šest pokušaja.

Prvi as Lejkersa Kobi Brajant utakmicu je završio sa 16 poena i osam asistencija.

U poraženom Denveru "odskočili" su Taj Loson i Al Herington sa po 24 koša.

Protivnik Lejkersima u polufinalnoj seriji Zapada, u kojoj se takođe igra do četiri pobede, biće Oklahoma.

Drugi polufinalni par znaće se večeras posle "majstorice" u kojoj se sastaju Memfis i L.A. Klipers. Pobednik tog duela u polufinalu će se suprotstaviti San Antoniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track