MILOJEVIĆ: Pitao sam da igramo 4 četvrtine po 5 minuta. RADONJIĆ: Rezultat Mege nije iznenađenje
Foto: Mega Leks

Pred finale ABA lige

MILOJEVIĆ: Pitao sam da igramo 4 četvrtine po 5 minuta. RADONJIĆ: Rezultat Mege nije iznenađenje

Košarka -

Održana je konferencija za štampu pred finale regionalne košarkaške ABA lige između Mega Leksa i Crvene zvezde koje počinje u četvrtak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Okupljenim predstavnicima sedme sile su predstavljeni trofeji koji čekaju šampiona ABA lige, pehar koji odlazi u trajno vlasništvo kao i prstenje za osvajače regionalnog takmičenja.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je istakao:

"Zahvalio bih se na čestitkama od Radeta. Što se tiče finala, mislim da su obe ekipe zasluženo došle, pre svega Mega koja je najmlađa ekipa i pokazala je veliki kvalitet. U prvom meču ćemo pokušati da od prvog minuta nametnemo naš ritam i da uđemo u utakmicu onako kako smo to radili čitave sezone. Koliko će to biti dovoljno ne zavisi od nas već i Mega Leksa. Poželeo bih im sreću."

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je istakao da je sve što se dešava pred finale očekivano:

"Vidim da postoji kontinuitet i tendencija opuštanja Crvene zvezde. Počelo je, a i Miloje je nastavio, ali ništa novo, to smo očekivali i neka se nastavi tako. Odigralo se 26 kola, borili smo se za prva četiri mesta i ulazak u plej of. Plej of je dao dobre utakmice i omogućio timovima da ostvare ambicije i nakon polufinala dobili smo finalni duel sa Megom . Mi smo naravno u 26 kola pokušali da ostvarimo bolji plasman da bi u plej ofu ostvarili cilj koji nam je bitan. Trijufmom proitv Cedevite dobili smo mir i plasman u Evroligu sledeće sezone.

Mega je velikim iznenađenjem protiv Budućnosti, pobedom u Podgorici gde je Budućnost bila neporažena tokom sezone, pokazala izuzetan karakter. Mi želimo da sutra budemo bolji od Mege i da dođemo do trofeja. Mega ima sjajan koncept i trenera, mlade igrače sa velikom perspektivom. Nastavili su sa dobrim partijama, trofej u Kupu, nakon toga pobeda protiv Budućnosti i svima pokazali da se radi o kvalitetu. Nijedan rezultat Mege više nije iznenađenje za mene. Imali su tokom godine situacije sa povredama i ono što sam ja analizirao iz svega toga su izlazili jos jače i dobijali te utakmice. Mi razmišljamo u pravcu prvog meča da slavimo pred našim navijačima koji će nam sutra biti od velike pomoći i da na kraju prvog duela dođemo do pobede. Nemamo kadrovskih problema i nadam se da ćemo sutra startovati pobedom."

Kapiten Mege Rade Zagorac je prvo čestitao Zvezdi na ovogodišnjim uspesima u Evropi a potom se osvrnuo na prestojeće finale:

„Smatram da je Zvezda favorit, ima kvalitetniji sastav. Naša ekipa je igrala vrlo dobro ove sezone, iako je bila usporena brojnim povredama. Tako je bilo i u ovoj pauzi do finala, ali to ne znači da ćemo se predati unapred, daćemo sve od sebe i videti da li je to dovoljno za pobedu“, zaključio je Zagorac.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je izlaganje počeo sa šalom:

“Zamolio sam Žarka Čabarkapu (sportski direktor ABA lige) da se finalne utakmice skrate na četiri puta pet minuta zbog problema koji imamo sa rosterom ali nam nije izašao u susret”, rekao je Milojević a potom i nastavio:“Šalu na stranu, imamo velikih kadrovskih problema. Luvavu sigurno neće igrati prvi meč jer ima povredu skočnog zgloba. Videćemo da li će biti spreman za drugu i treću utakmicu. Nadam se da hoće, sve zavisi od njega i njegovog stanja. To je povreda gde u dan ne možete znati kakvo je stanje, on je u utorak pokušao da trenira, ali nije to bilo to. Pored toga bićemo kraći i za Pavlovića koji bi nam bio u koristi u ovakvoj situaciji, iako je imao manju minutažu. Bez obzira na sve probleme i na to koji sastav imamo, ja verujem u ovaj tim. Protiv koga god igramo, dajemo sve od sebe i nikome ne odgovara igra koju gradi Mega. Imamo neke šanse, a kada bi se igralo po pet minuta one bi bile još veće“, u istom tonu završio je strateg Mege.

Milojević se potom osvrnuo na činjenicu da je pored velikih promena njegovog sastava svake sezone, prolaz u finale veliki uspeh za tim:

„Čast je što uspevamo da dođemo u situaciju da pobedimo jednu ekipu kakva je Zvezda. Ove sezone u obe utakmice bili smo konkurentni. Ali, kada sa klincima igrate protiv ekipe koja igra Top 8 i kojoj je možda malo sreće falilo da ode do Fajnal fora, onda je to velika stvar. Ne želim da pravim neki alibi za prvu utakmicu. Da li ćemo pobediti – ne znam, ali moramo da budemo optimisti. Ja znam i da je moj kolega Dejan Radonjić optimista, jer iako se trudi da ped svaku utakmicu ‘spusti loptu’, on ima veliku dozu optimizma. Pa, pogledajte samo koga je Zvezda pobedila ove sezone – od Reala i Himkija, do Efesa i Panatinaikosa. To su sve ekipe sa mnogo većim budžetima i boljim igračima na papiru. Ali, ne igraju imena, već tim. Ali ako napravite dobar tim, možete da pobedite ekipu koja je po imenima kvalitetnija i skuplja, kao što se to nama desilo protiv Budućnosti. Mi smo tada verovali u to šta radimo i voleo bih da se to sutra ponovi i da napravimo iznenađenje. Svestan sam da su šanse male ali dok postoji jedan procenat šanse, ja sam optimista i to pokušavam da prenesem na svoje igrače”.

Na pitanje o takmičarskoj pauzi od 40 dana, trener Mege je odgovorio:

„Ovo je jedna potpuno nova situacija čak i za mene, nadam se i poslednja ovakvog tipa. Ne znam da li će ostaviti traga, videćemo da li će se to odraziti na nas. Možda taj nedostatak takmičarskog ritma može da nas sputa. Iskreno, ne verujem da je iko bio u ovakvoj situaciji“, završio je trener Mege.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track