(VIDEO) NEZAPAMĆENO: Košarkašice iz Banja Luke u znak podrške bivšem treneru napustile utakmicu
Foto: Printskrin

Neuobičajen postupak

(VIDEO) NEZAPAMĆENO: Košarkašice iz Banja Luke u znak podrške bivšem treneru napustile utakmicu

Košarka -

Nesvakidašnji događaj desio se na utakmici bosanske lige za košarkašice između klubova "Orlovi" iz Banja Luke i "Plej Of" iz Sarajeva.

U znak poštovanja prema bivšem treneru Ernestu Basalu, koji je smenjen uoči utakmice, početkom prve četvrtine parket su napustila dva pomoćna trenera i čak deset košarkašica "Orlova".

Šest igračica je otišlo sa terena, a četiri sa tribina. Zanimljivo je da je i veliki deo publike napustio utakmicu.

Jedna od košarkašica "Orlova" Nevena Pleško, opisala je iz svog ugla pomenuti događaj.

"Mi smo krive zato što smo izašle za čovekom koji nam je bio trener, prijatelj, roditelj, a što smo ekipu smatrale jednom velikom porodicom. Shvatile smo da kao porodica opstale nismo, samo jedan deo nas jeste, a što se tog čoveka tiče uz njega uvek, ma kakav ishod bio! PONOSNA SAM NA NAS...Naravoučenije- Ljubav je svest o mojem jedinstvu s nekim drugim, tako da za sebe nisam izoliran, već svoju samosvest stičem jedino napuštanjem svoga postojanja za sebe. Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih proverava."

Prema saznanjima lokalnih medija trener Basalo je dobio otkaz posle sukoba sa čelnicima kluba. Njemu je zasmetala činjenica da klub nije redovno isplaćivao igračice, a zatim je doveo pojačanja pred početak superlige.

Snimak sa utakmice možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track