Ivković: Hvala igračima što nisu gubili veru

Ivković: Hvala igračima što nisu gubili veru

Košarka -
Kada smo gubili sa 19 poena razlike, kazao sam momcima da možemo da pobedimo CSKA. Moskovljani su bili veliki u porazu, svi su nam čestitali, rekao je trener šampiona Evrope

ISTANBUL - Trener novog košarkaškog šampiona Evrope Olimpijakosa Dušan Ivković zahvalio se igračima svoje ekipe što su u svakom trenutku, pa čak i kada je CSKA imao 19 poena prednosti, verovali u pobedu u finalu Evrolige.

"Hvala im što su igrali do samog kraja i verovali do poslednje sekunde utakmice. Teško je bilo spremiti ekipu za finale, nisam očekivao da ćemo imati toliki pritisak, ali se to desilo. Izgubili smo sedam lopti u prvoj četvrtini. Cilj je bio da spustimo CSKA na 70 do 75 postignutih poena", rekao je Ivković u analazi finalne utakmice.

Ekipa iz Pireja sinoć je u finalu završnog turnira Evrolige u Istanbulu slavila sa 62:61.

"Bilo je mnogo bolje kada smo zaigrali brže. Rekao sam mlađim igračima da nastave u istom ritmu. Kada smo gubili sa 19 poena razlike, kazao sam momcima da možemo da pobedimo CSKA. Moskovljani su bili veliki u porazu, svi su nam čestitali. Hvala i svim navijačima", rekao je Ivković.

Pored Ivkovića, selektora Srbije, u timu iz Pireja slavio je i reprezentativac Marko Kešelj. Titulu prvaka Evrope osvojio je i američki plejmejker Ejsi Lo, koji je u prvom delu sezone igrao za beogradski Partizan.

"Teško je objasniti šta se desilo u poslednjoj četvrtini. Spanulisa su odlično čuvali, a on je u nekim situacijama pokazao koliko je nesebičan. Moram da pohvalim i Loa, koji je finale odigrao na sopstvenu odgovornost. Uostalom, svi igrači su bili gladni trofeja", zaključio je srpski stručnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja