(VIDEO) PUKLA STOTKA: Košarkaši Partizana razbili Borac na startu srpske Superlige
Foto: Saša PAvlić

Na terenu posle dva meseca

(VIDEO) PUKLA STOTKA: Košarkaši Partizana razbili Borac na startu srpske Superlige

Košarka -

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili čačanski Borac u utakmici prvog kola srpske Superlige u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu bez publike - 102:79 (37:26, 26:10, 23:27, 16:16).

Crno-beli su danas odigrali prvu zvaničnu utakmicu posle dva meseca! Toliko je trajala pauza od završetka ABA lige. Čačani su na odmoru bili tek 15-ak dana manje, otkako su završili sa obavezama u Košarkaškoj ligi Srbije u kojoj su zauzeli drugo mesto, iza FMP-a.

Izabranici trenera Aleksandra Džikića razbili su goste iz Čačka u prvom poluvremenu - 63:36. Bila je to igra mačke i miša, u kojoj Borac nije imao rešenje za raspoložene domaće šutere. U nastavku je "parni valjak" oduzeo gas, pa su gosti zahvaljujući Avramoviću i Radonjiću ublažili poraz. Čak su dobili drugo poluvreme!

Pomenuti Avramović bio je najefikasniji na meču sa čak 27 poena, dok se u drugom poluvremenu razigrao i Radonjić - 19.

Partizan je imao čak šestoricu "dvocifenih" - Aranitović je ubacio 14 poena, Džons 12, Murić i Vilson po 11, Vilijams i Marinković po deset...

Večeras je za Partizan prvi nastup od povratka zabeležio Novica Veličković - devet poena za 15 minuta.

Utakmica je odigrana bez prisustva publike, jer je beogradski klub kažnjen zbog incidenata na prošlogodišnjem finalu.

Crno-beli i Čačani se takmiče u Grupi B, u kojoj su još i Mega Leks i Konstantin.

Sve ostale utakmice prvog kola igraju se u nedelju u 19 sati, a sastaju se: Crvena zvezda - Tamiš i Metalac - FMP u Grupi A, a Mega Leks - Konstantin u Grupi B.

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je njegovom timu značila podrška navijača na prepodnevnom treningu, ali i da mu je teško da oceni ukupnu igru svojih košarkaša u pobedi nad Borcem.

"Hvala svima što ste došli u praznu dvoranu. Tužna slika kad se igra bez navijača, ali dobro, to smo odradili. Krivo mi je što nije bilo navijača i zbog gostiju i zbog mojih momaka i zbog navijača, kapiram da su se uželeli. Jutros su došli u malo većem broju nego što sam očekivao da će hteti da pogleda običan trening. To nas je obradovalo i podiglo", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

"Probali smo da odigramo ono što je neophodno da bi se Borac iskontrolisao, a to je da im ne dozvolimo da igraju šta žele. To je grupa dobrih šutera koje je teško kontrolisati jedan na jedan. Zato smo produbili odbranu na ceo teren. U drugom poluvremenu smo spustili ritam i održavali rezultat. Oni su igrali malo više u zoni, a onda su neki igrači odlučili da se jave kući umesto da budu nesebični. Ali, to je normalno", rekao je Džikić.

Trener nije mogao da odgovori na pitanje koliko je ukupno zadovoljan pobedom.

"Baš mi je teško da dam neku ocenu, moram da pogledam snimak, jer smo se baš spremali za neke stvari, taj agresivni pristup. Više me zanima pozicioniranje nego greške. Pa onda da vidimo kako to izgleda. Generalno, nije najlakša stvar da igraš potpuno tačno na visokom energetskom nivou, ali mi ne možemo drugačije jer nemamo talenta. Ako se budemo oslanjali na talenat, ima i talentovanijih od nas u Srbiji", rekao je Džikić.

Trener košarkaša Borca iz Čačka Raško Bojić čestitao je Partizanu pobedu.

"Partizan ima prepoznatljiv i postavljen sistem igranja. Tu mislim na naglašenu igru jedan na jedan, odličnu tranziciju i dominantnu unutrašnju igru. Na kraju krajeva, imaju i kvalitetniji tim. Mi svoju šansu tražimo kroz utakmice u Čačku, ali i da probamo da eventualno napravimo još jedno iznenadjenje u Nišu protiv Konstantina, što je naš sledeći protivnik", rekao je Bojić.

On je kazao da je Borac svoje ambicije pre početka sezone već ispunio.

"Kao što sam rekao u najavi, mi smo svoje ambicije i želje ostvarili samim plasmanom u Super ligu i učešćem na završnom turniru kupa u Nišu. Podsećam javnost da nam je ovo peto učešće u Super ligi u osam sezona, što govori o kontinuitetu rada i rezultata", rekao je Bojić.

Četvrta četvrtina:

Obe ekipe su otaljavale posao u poslednjoj četvrtini. Gosti su uspeli da održe zaostatak ispod 30 poena zahvaljujući raspoloženom tandemu Avramović - Radonjić. Ovaj deo igre završen rezultatom 16:16.

Treća četvrtina - 86:63:

Domaćin se u ovoj deonici opustio, a gost zaigrao bolje, pa je uspeo da dobije treću četvrtinu 27:23. Kod Borca Avramović blista, stigao je do 22 poena, a prati ga Radonjić sa 14.

Prvo poluvreme - 63:36:

Razlika u kvalitetu rivala je više nego očigledna. Gosti ne mogu da zadrže raspucane crno-bele. U prvoj deonici su igrači Borca još i pogađali šuteve (37:26), ali u drugoj je njihovu igru odlikovao veliki broj izgubljenih lopti.

Partizan je najveću razliku napravio baš pred odlazak na odmor - 63:36. Aranitović je najefikasniji kod domaćina sa 12 poena, deset je ubacio Marinković, osam Džons... S druge strane, Avramović je bez premca kod Borca - 13 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track