(VIDEO) CRNO-BELI DAN: Slavili i košarkaši Partizana, savladali Megu u derbiju Superlige
Foto: ABA

Bitka za prvo mesto u grupi B

(VIDEO) CRNO-BELI DAN: Slavili i košarkaši Partizana, savladali Megu u derbiju Superlige

Košarka -

Košarkaši Partizana kao gosti u Sremskoj Mitrovici savladali su Mega Leks u derbiju drugog kola Grupe B Superlige Srbije.

Mega Leks - Partizan 81:85 (24:21, 18:30, 14:16, 25:18)

Duel ove dve ekipe zapravo predstavlja borbu za prvo mesto u grupi i, realno, izbegavanje Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa. Prvu rundu te borbe dobili su crno-beli.

Izabranici trenera Dejana Milojevića slavili su u sva tri međusobna duela sa crno-belima ove sezone, ali je ekipa Aleksandra Džikića večeras prekinula taj niz.

Domaćin je tokom prve deonice održavao blagu prednost, ali je u nastavku posustao, a crno-beli nisu prestajali da rešetaju koš. Dovoljno je reći da su u drugoj četvrtini ubacili 30 poena. Dvocifrenu prednost prvi put su stekli u uvodu trećeg perioda i od tada, pa do kraja samo su održavali vođstvo. Doduše, finalista ABA lige je u finišu uspeo da priđe na samo četiri poena zaostatka, ali je to bilo prekasno da se ugrozi trijumf Partizana.

Navijači Partizana danas su, dakle, imali mnogo razloga za zadovoljstvo, jer su prethodno fudbaleri osvojili Kup Srbije.

Da nevolja po Megu bude veća, tokom poslednje četvrtine povredio se Nikola Ivanović.

Po 15 poena za Partizan su postigli Džons, Veličković i Vitkovac, dok je Cvetković dodao 12.

Kod Mege je Nikolić bio najefikasniji sa 14 poena, po deset su ubacili Zubac, Zagorac i Janković.

Tok meča:

I četvrtina 24:21

Partizan je bolje otvorio meč. U četvrtom minutu posle trojke Novice Veličkovića crno-beli su poveli sa 10:4 i primorali Milojevića da zatraži tajm-aut.Mega ekspresno pravi seriju 7:0 i posle poena Popovića i Zubca dolazi do preokreta 12:10.Usledila je serija trojki na obe strane, a posle koša Ivanovića van linije 6,75 mega dolazi do 24:18. Murić je u samom finišu uspeo da vrati trojku i tako stavi tačku na prvu četvrtinu 24:21.

II četvrtina 42:51

Raspucavanje se nastavilo... Mega je bila u prednosti sve dok Veličković nije ubacio svoju drugu trojku - 29:29. Usledila je nedugo zatim serija Partizana 7:0 za "plus sedam" gostiju. Mega je imala mnogo problema sa slobodnim bacanjima, a crno-bele je gotovo sve vreme služio šut. Ipak, domaćin dugo nije dozvolio Partizanu da se odlepi, ali je Veličković neverovatnim šutom sa zvukom sirene doveo svoj tim do "plus devet" - 51:42. Crno-beli su u ovoj deonici ubacili 30 poena!

III četvrtina 67:56

Poenima Džonsa u uvodu ovog dela crno-beli su prvi put stigli do dvocifrene prednosti, koju su uvećavali do maksimalnih 63:49, iskoristivši loš šut domaćina. Nikolić i Zagorac uspeli su da svedu zaostatak Mege na jednocigfren (54:63), ali je Partizan pred poslednju deonicu stigao do 67:56.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track