(VIDEO) DRAMA U BERLINU: Bogdanović zakucao Laboral i odveo Fener u finale protiv CSKA
Foto: Euroleague.net

Preokret za trijumf

(VIDEO) DRAMA U BERLINU: Bogdanović zakucao Laboral i odveo Fener u finale protiv CSKA

Košarka -

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Laboral Kuću u drugom polufinalu Fajnal fora Evrolige u Berlinu posle produžetka - 88:77 (23:15, 18:25, 14:17, 17:15, 16:5).

Tim trenera Željka Obradovića u nedelju od 20 sati igraće za titulu prvaka Evrope sa moskovskim CSKA.

Fenerbahče je važio za apsolutnog favorita u meču sa Laboral Kućom. Međutim, ekipa iz Istanbula je jedva stigla do produžetka, a kada se ušlo u dodatnih pet minuta proradio je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović i odveo Fener u finale. On je ubacio prvih pet poena u produžetku, ukupno devet, i time napravio razliku koju španski sastav nije mogao da stigne.

Fener je furiozno počeo meč i poveo 13:0! Međutim, igrači hrvatskog trenera Velimira Perasovića nisu gubili glavu. Malo po malo topili su "minus", da bi tokom treće četvrtine prvi put poveli. Prednost su uspeli da održe do poslednjeg minuta, a onda su hladnokrvni Luiđi Datome trojkom i Kostas Slukas dvojkom vratili Fenerbahče u igru i izborili produžetak - 74:74.

U nastavku su igrači Fenera naplatili sve promašaje iz drugog poluvremena. Počeli su da pogađaju, dok su do tada šuterski raspoloženi košarkaši Laborala ispali iz ritma, pa se klub iz Istanbula prvi put u istoriji našao u finalu.

Bogdanović je bio najefikasniji u Fenerbahčeu sa 18 poena, Luiđi Datome je dodao 15, Jan Veseli i Ekpe Judo po 14, Kostas Slukas 13...

Joanis Burusis iz Laboral Kuće je bio najefikasniji na utakmici sa 22 poena, sjajan je bio i Darijus Adams sa 19, ali to ipak nije bilo dovoljno da se napravi senzacija. Španski tim će se sa Lokomotivom boriti za treće mesto.

Finale će predstavljati i duel prijatelja i bivših saradnika, trenera CSKA i Fenerbahčea Dimitrisa Itudisa i Željka Obradovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track