MILOŠ TEODOSIĆ ZA KURIR: Pehar Evrolige nije lak, ali je konačno moj!
Foto: Euroleague.net

Dan posle finala

MILOŠ TEODOSIĆ ZA KURIR: Pehar Evrolige nije lak, ali je konačno moj!

Košarka -

Košarkaši moskovakog CSKA osvojili su sedmu titulu prvaka Evrope, pošto su predvođeni kapitenom reprezentacije Srbije Milošem Teodosićem, u sjajnom finalu, posle produžetka savladali Fenerbahče (101:96).

Dok sumira utiske iz Berlina Miloš Teodosić u razgovoru za Kurir priča o razmišljanjima tokom finala, susretu sa reprezentativnim saigračima i članovima Fenera Bogdanom Bogdanovićemi Nikolom Kalinićem, ali i putu do završnog turnira.Mnogi su posle utakmica sa Zvezdom smatrali da CSKA u padu forme, ali ste ih žestoko demantovali. Da li ste namerno svorili takvu sliku?

"Nismo, naravno. Tako je samo izgledalo i drago mi je što smo to pokazali na najvažnijim utakmicama u Berlinu."

Šta Vam je prošlo kroz glavu kada je Fener poveo sa pola koša?

"Svašta. Pomislio sam da će nas opet sačekati scenario iz prethodnih godina kad smo gubili već dobijene utakmice na Fajnal foru. Ipak, čitava ekipa se trgla i došla do cilja. Na krovu smo Evrope, osećaj je divan."

Koliko je težak veliki pehar Evrolige? Je li bio problem da se podigne?

"Nije lak, da znate. Vežbao sam u teretani ovih dana pa nisam imao problema ali nije lak uopšte".

Šta su Vam posle utakmice rekli Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić? A šta Vi njima?

"Čestitali su mi najnormalnije kao i ja njima. Bili su sjajni u finalu, kao i čitav Fener ali mi smo bili bolji i to je sport. Verovatno ćemo duže pričati i sumirati utiske kad se nađemo u reprezentaciji".

Koliko činjenica da ste konačno osvojili Evroligu znači za dalju karijeru u smislu da je skinut veliki teret?

"Mnogo. Osvajanjem ovog trofeja pokazao sam da nisam najgori (smeh), nego da sam tu negde u sredini. Šalu na stranu. Nedostajao mi je pehar Evrolioge, baš sam ga želeo i sada mi je lakše i lepše.

Ko Vam je prvi čestitao?

"Ako izuzmem saigrace i trenera, odnosno ljude sa parketa - majka, otac i brat. Tako I treba. Otišao sam do njih na tribini i zagrlio ih."

Ja, najlucidniji dodavač, neka kažu drugiKoji je najvžniji savet trenera Itudisa?

"Ne mogu da izdvojim jedan. Itudis daje savete stalno."

Šta mislte o konstataciji da ste najlucidniji dodavač evropske košarke svih vremena? "Nije moje da pričam o tome, neka to rade drugi. Volim asistencije, ali da li to radim dobro drugi neka pričaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track