(VIDEO) CRNO-BELI IDU NA FMP: Košarkaši Partizana opet pobedili Megu i izbegli Zvezdu u polufinalu
Foto: ABA Liga

Derbi Superlige

(VIDEO) CRNO-BELI IDU NA FMP: Košarkaši Partizana opet pobedili Megu i izbegli Zvezdu u polufinalu

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Mega Leks u meču petog kola Grupe B Superlige Srbije - 94:89.

Meč je odigran u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".Crno-beli imaju maksimalan učinak u pet utakmica, jer su bili bolji od Mege i u Sremskoj Mitrovici (85:81), pa će u polufinale plej-ofa sa prve pozicije, čime su izbegli Crvenu zvezdu i ići će na megdan FMP Železniku. Sa šampionom će za finale morati da se bori upravo Mega. Ova komplentna računica važi ako Zvezda ne dozvoli senzaciju u poslednjem kolu grupne faze protiv FMP-a.Večerašnji meč igran je "u talasima": Partizan bi stekao prednost, Mega bi mu prišla ili ga čak stigla... I sve tako do finiša kada crno-beli nisu ispustili vođstvo stečeno u 38. minutu posle trojke Cvetkovića (83:75).

Marinković sa 15, Vrabac sa 14 i Cvetković sa 13 poena bili su najefikasniji kod Partizana.

Ubedljivo najviše poena ubacio je igrač Mege Nikolić - čak 29! Rašić je dodao 19, Zagorac 17...

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina 94:89:

Rašić je četvrtinu otvorio trojkom za vođstvo Mege, ali je Milutinović odmah uzvratio. Od tada je Partizan bio u konstantnom blagom vođstvu sve dok od 75:73 nije za tili čas dosao do 83:75 zaključno sa trojkom Cvetkovića u 38. minutu. To je bila prednost koju domaćin nije ispustio.

Treća četvrtina - 62:62:

Igralo se u talasima, Mega je u 25. minutu izjednačila na 48:48, Partizan je pobegao na 62:53, ali su tada gosti krenuli u novi nalet, pa su seriju 9:0 završili trojkom Zagorca sa zvukom sirene za izjednačenje pred poslednju četvrtinu - 62:62.

Druga četvrtina - 41:33:

Mega je u uvodu druge četvrtine uspela da priđe Partizanu, međutim, kao i u prvoj, usledila je serija crno-belih. Ovaj put igrači trenera Džikića "vezali" su osam poena i poveli 28:20 u 14. minutu... U istom stilu se igralo i u nastavu, tako su Džons i Vilson ubacili po trojku za maksimalnih "plus devet" - 36:27. Domaćin je do kraja poluvremena uspeo da sačuva prednost.

Maleri ne prestaju da prate Megu. Serija povreda je nastavljena i na ovoj utakmici. Tokom druge četvrtine skočne zglobove su povredili Luvavu i Ivanović.

Prva četvrtina - 20:16:

Crno-beli su sredinom ove deonice napravili seriju 9:0 i od 7:10 došli do 16:10. Tu prednost su održavali do kraja prve četvrtine. Cvetković je "vukao" crno-bele sa osam poena, a najveću pomoć imao je u Vilijamsu - pet poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track