Košarkaški klub Šuter: Novi teren za omladince
Foto: Dragana Udovičić

U Sremčici

Košarkaški klub Šuter: Novi teren za omladince

Košarka -

Klub je osnovan sa ciljem da pomogne omladini, uključujući i problematičnu i siromašnu decu

BEOGRAD - Košarkaški klub "Šuter" iz Sremčice, osnovan sa ciljem da pomogne omladini, uključujući i problematičnu i siromašnu decu, otvorio je juče novi košarkaški teren u Sremčici.

Ideja je da se toj deci obezbede bolji uslovi za učenje i treniranje, ali i edukacija, kaže osnivač kluba i tvorac čitave ideje Milan Vujičić, koji je i licencirani trener.

- Za manje od godinu dana mi već imamo 60 dece, svi oni su obavezni da tri puta nedeljno uče, reč je o timskom učenju, po dva sata, jer obrazovanje mora da bude primarno i treniramo svaki dan. Sve što imam uložio sam u ovaj klub i decu. Kupio sam plac da napravimo teren - rekao je za Kurir osnivač "Šutera".On je deset godina proveo u SAD gde je bio na usavršavanju, između ostalog radio je i kao trener na univerzitetima.

- Na ideju sam došao kada sam dobio svoju decu. Imamo mališane iz različitih krajeva Beograda ali i šire. Čak nam dolazi i dečak iz Inđije. Deci je ovde lepo i često ne žele da idu kući. Oni sami dolaze u klub, a ponekad i roditelji čija deca imaju problema u školi, šalju svoje naslednike kod mene. Omladinci bez jednog ili oba roditelja, kao i deca koja nemaju dovoljno novca, ne plaćaju članarinu - rekao je Vujičić.

N. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track