Najnovije vesti

13 UTAKMICA ZA DVA DANA: Novosadski basketaši kreću u odbranu svetske titule
Foto: Predrag Vučković

3x3 Novi Sad Al Wahda u Danskoj

13 UTAKMICA ZA DVA DANA: Novosadski basketaši kreću u odbranu svetske titule

Košarka

Najbolji basketaši sveta, ekipa 3x3 Novi Sad za vikend 4/5 juna , kreće u odbranu titule u Danskom Odenseu na turniru NBA 3X Odense.

Ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović boriće se na ovom turniru na samo za pobedu već i za plasman na FIBA World Tour koji se održava u Pragu.

Najbolji basketaši Srbije i sveta ekipa 3x3 Novi Sad AL Wahda učestovaće tokom predstojećeg vikenda na NBA 3X Odense turniru. Iako su sezonu započeli prošlog meseca učešćem na turniru u Amsterdamu, turnir u Danskoj predstavlja prvi korak u pokušaju da odbrane svetsku titulu osvojenu prošle godine na FIBA World Touru.

Naši momci će prvog dana turnira učestvovati u kvalifikacijama za finalni turnir koji se održava u nedelju, a Dejan Majstorović je pre odlaska u Dansku izjavio:

“Očekuje nas veoma težak turnir u Odenseu. Prvog dana ćemo igrati čak sedam kvalifikacionih utakmica dok u nedelju igramo još šest što je ukupno 130 minuta aktivne igre na turniru koji traje ukupno 12 sati. Mislim da će ovo biti jedan od najnapornijih turnira na kojima smo ikada učestvovali, ali odlazimo spremni i pokušaćmo već na prvom koraku da se kvalifikujemo na FIBA World Tour koji se održava u Pragu.”

Pored plasmana na svetsku seriju pobednike turnira očekuje i paket karata za NBA utakmicu koja će se održati u januaru u Londonu. Za razliku od prethodne godine kada je basket sezona počela već u martu, ekipa iz Srbije će ove godine učestvovati na 22 turnira u roku od 5 meseci. Pored FIBA World Toura u 2016 godini će se održati i Evropsko i Svetsko prvenstvo.

U prošloj sezoni ekipa 3x3 Novi Sad Al Wahda osvojila je maltene sve što se moglo osvojiti u basketu tri na tri.

Pored pobeda na dva turnira FIBA World Toura u Manili i Rio de Žaneiru, novosađani su pobedili i na finalnom turniru svetske serije održanom u Abu Dabiju kao i na završnom FIBA All Star turniru održanom u Dohi dok su na Evropskim igrama osvojili bronzanu medalju. Svi ovi rezultati svrstali su članove ekipe na sam vrh svetske rang liste kako pojedinačno tako i timski.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...