Domaćini ubedljivi u oba polufinala
Foto: REUTERS

NBA

Domaćini ubedljivi u oba polufinala

Košarka -
Indijana je bila bolja od Majamija sa 94:75 i povela sa 2:1, dok San Antonio bio bolji od Los Anđeles Klipersa sa 105:88 za vođstvo od 2:0 u seriji

BEOGRAD - Košarkaši Indijane pobedili su noćas Majami sa 94:75 i poveli sa 2:1 u polufinalu Istočne konferencije američke NBA lige, dok je u Zapadnoj San Antonio bio bolji od Los Anđeles Klipersa sa 105:88 za vođstvo od 2:0 u seriji. Obe ekipe radovale su se na svojim terenima.

Indijanu je do pobede vodio Roj Hibert sa 19 poena, 18 skokova i pet blokada. U domaćem timu istakli su se još Džordž Hil sa 20 poena i pet asistencija, Deni Grendžer sa 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije i Dejvid Vest sa 14 poena i devet skokova.

Vodeći igrači Majamija Lebron Džejms i Dvejn Vejd puno su promašivali u šutu za dva poena, pa je Džejms utakmicu završio sa 10 preciznih pokušaja od ukupno 22, a Vejd sa dva od 13. Najefikasniji u ekipi sa Floride bio je Mario Čalmers sa 25 poena, a imao je i šest skokova i pet asistencija. Džejms je ubacio 22 poena, uz sedam skokova i tri asistencije, a Džoel Entoni 10 poena.

Pobedu San Antoniju doneli su Toni Parker sa 22 poena, pet skokova i pet asistencija, Tim Dankan sa 18 poena, pet skokova i tri asistencije, Boris Diao sa 16 poena i po četiri skoka i asistencije i Daniel Grin sa 13 poena. Vodeći strelac Klipersa bio je Blejk Grifin s 20 poena. Naredni meč San Antonio i L. A. Klipersi igraće u subotu uveče, a Indijana i Majami u nedelju.

http://www.youtube.com/watch?v=dojsjNEzt50

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track