BEOGRAD UMESTO ISTANBULA: Srpska prestonica domaćin završnog turnira Evrolige?
Foto: Jelena Vučetić

Čeka se potvrda

BEOGRAD UMESTO ISTANBULA: Srpska prestonica domaćin završnog turnira Evrolige?

Košarka -

Tragedija koju su teroristi izazvali u sredu na istanbulskom aerodromu "Ataturk" u kojoj je život izgubila 41 osoba a više od 230 je ranjeno, mogla bi da utiče na odluke Evrolige vezano za organizaciju fajnal-fora.

Predstavnici elitnog košarkaškog takmičenja planirali su da završni turnir u nastupajućoj sezoni bude organizovan u Istanbulu, ali su poslednja dešavanja u gradu na Bosforu izgleda uticala na promenu plana.

Izraelski novinar Dejvid Pik preneo je nezvaničnu informaciju da Beograd ima ozbiljne šanse da dobije organizaciju fajnal-fora Evrolige za sezonu 2016/2017 umesto Istanbula.

Podsećamo da će naredna evroligaška sezona biti odigrana u novom formatu, sa 16 klubova koji će igrati u ligaškom sistemu (svako sa svakim), a potom sledi plej-of faza i fajnal-for.

Početkom maja gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je pismo u kojem je obavestio Đordija Bertomeua da srpska prestonica želi organizaciju završnog turnira Evrolige u jednoj od naredne tri sezone i izgleda da ćemo u našem glavnom gradu gledati borbu za trofej Evrolige već u maju naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track