DAME PIŠU ISTORIJU: Košarkašice 3x3 u premijernom nastupu obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo
Foto: Kosarka24.rs

Sjajan rezultat u Amsterdamu

DAME PIŠU ISTORIJU: Košarkašice 3x3 u premijernom nastupu obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo

Košarka -

Svedoci smo poslednjih godina za dominaciju Srbije u muškoj košarci 3x3.

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i novopridruženi član Nebojša Bošković, koji menja povređenog Marka Savića, bez poraza su prebrodili kvalifikacioni turnir u Amsterdamu i biće jedni od glavnih kandidata za zlato na Evropskom prvenstvu koje će se početkom septembra održati u Bukureštu.

Novitet na turniru u Amsterdamu je istorijsko, premijerno učešće dama u ovom sportu.

Ekipa koju su činile Jovana Vukoje, Jelena Maksimović, Marina Marković i Mirjana Beronja, predvođene selektorkom Oliverom Krivokapić Dragićević, a uz svesrdnu pomoć potredsednice KSS za žensku košarku Ane Joković, ostvarila je istorijski uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo.

Košarka 3x3, Foto: kosarka24.rs
Košarka 3x3, Foto: kosarka24.rs

Uspeh je tim veći ako se zna da su se naše dame prvi put okupile u maju i da su za Evropsko prvenstvo imale tek pet dana zajedničkih priprema.

"Kakvo iskustvo! Definitivno nešto čega ćemo se sećati zauvek! Fenonemanlni ljudi, strani i domaći, divna energija i atmosfera koja se može naći samo među ljudima koji vole ono čime se bave! I baš iz tog razloga, zbog šanse koja nam je pružena da se nađemo u ovom društvu i da radimo ono što volimo, dugujem najveće hvala Oliveri Krivokapić Dragićević i sektoru za žensku košarku u okviru KSS na čelu sa Anom Joković! Sve ovo je počelo isključivo zbog njih, a imam osećaj da je počela ogromna stvar. Učinićemo sve moguće da opravdamo poverenje u Bukureštu. Hvala im još jednom", rekla je Jovana Vukoje.

Srpkinje su u Amsterdamu u grupi osvojile prvo mesto pošto su savladale četvrtfinaliste prošlog Evropskog prvenstva Holandiju (22:14) i Belgiju (21:8), kao i Izrael (17:4), da bi u odlučujućem meču za plasman na prvenstvo Starog kontinenta bile bolje od Nemačke rezultatom 14:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track