PODVIG MLADIH KOŠARKAŠICA: Srbija savladala Francusku i plasirala se u polufinale EP
Foto: FIBAEurope

Sledi borba za medalje

PODVIG MLADIH KOŠARKAŠICA: Srbija savladala Francusku i plasirala se u polufinale EP

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina starosti, igračice rođene 1996. godine i mlađe ostvarila je veliki uspeh i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava Matosinjosu (Portugalija).

Izabranice selektora Bogdana Bulja odigrale su još jednu gotovo perfektnu utakmicu i u četvrtfinalnom duelu savaladale sjajnu selekciju Francuske jednog od glavnih favorita za zlatnu medalju na ovom šampionatu sa 73:66 ( 19:16, 10:11, 22:18, 22:21).Naš mladi tim je vodio gotovo svih 40 minuta, zapao u malu krizu sredinom poslednje četvrtine, ali je odigrao fantastučno u završnici meča gde je do izražaja došla velika želja i ogoromno srce naših devojaka. Protivnik reprezentacije Srbije u polufinalu koje se igra u subotu od 21:45 biće selekcija Italije.Silno motivisan srpske košarkašice su sjajno počele i u trećem minutu povele sa 6:0. Od starta duela je naš mladi tim krasila kolektivna igra, ogomna borbenost i želja. Ipak, to ne bi bilo dovoljno da se održava prednost u prvom poluvremenu da nije bilo agresivne igre u odbrani i mudre u napadu. Protiv atletski moćnog francuskog tima Srbija je bila ravnopravna u skoku, a čak sedam izabranica selektora Bogdana Bulja upisalo se u listu strelaca u prvom poluvremenu koje je naša selekcija rešila u svoju korist sa 29:27.Očekivana reakcija francuskog tima na startu drugog poluvremena nije izostala, ali Srbija je u 26. minutu vodila sa 41:36. Raspucala se Julijana Vojinović, a Aleksandra Crvendakić nastavila da dominira u vazdušnim duelima. Na kraju treće perioda srpske košarkašice su i dalje imale solidnu prednost – 51:45. Stao je šut našem mladom timu na start finalne deonice, a rivalke posegle za najačim oružjem- skokom u napadu. Međutim, u roku od samo 30 sekudni Katarina Zec i Jovana Nogić pogađaju trojke za dvocifreno vođstvo – 58:48 (34. minut). Neočekivano dolazi do velikog pada u igri reprezentacije Srbije, što Francuska koristi da serijom 10:1 uhvati rezultatski priključak – 59:58 (36. minut), a nešto kasnije dođe i do prvog vođstva na utakmici 61:63. Usledio je tajm-aut selektora Bulja, posle čega su poentirale Jovana Nogić i Kristina Arsenić za 67:63 samo 60 sekundi pre kraja susreta. Imao je naš mladi tim snage i koncentracije da ovu prednost sačuva i čak uveća do samog kraja i obezbedi plasman u polufinale – 73:66.SRBIJA: Zec 14, Stevanović, Katanić 4, Subašić, Bogićević 7, Arsenić 7, Cukić, Crvendakić 12, Spasojević, Vojinović 14, Ilić, Nogić 15.

FRANCUSKA: Limusin, Majekodunmi, Milapi 16, Klane 5, Dambač 7, Berkani 25, So, Šarteru 8, Kombi 3, Sirg 2, Turmel, Bone.

Kurir sport / Kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track