MILICA DABOVIĆ: Dođite, vaša podrška nam mnogo znači
Foto: Saša Pavlić Kurir

Srpkinje igraju protiv Turske

MILICA DABOVIĆ: Dođite, vaša podrška nam mnogo znači

Košarka -

Evropske prvakinje, košarkašice Srbije u petak i subotu u novobeogradskoj dvorani "Ranko Žeravica" odigraće dve pripremne utakmice protiv još jednog učesnika Olimpijskog turnira u Riju – reprezentacije Turske. Oba duela počinju u 18 časova, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Milica Dabović, kapiten srpskih košarkašica, poziva navijače u dvoranu "Ranko Žeravica" na dvomeč protiv Turske.

– S nestrpljenjem čekamo ove dve utakmice protiv Turske, kako bi se u što boljem svetlu prikazale našim navijačima. Pozivam ih da dođu u što većem broju, jer nam je njihova podrška od izuzetnog značaja. Ova dva duela igramo u trenutku kada smo se konačno kompletirale, pa će u isto vreme poslužiti i za uigravanje, ali i kao provera forme posle priprema na Zlatiboru. Kako se bliži 7. avgust i prva utakmica na Igrama u Riju, sve smo svesnije našeg velikog uspeha, ali i zadatka da što bolje predstavimo Srbiju i da na terenu damo više od maksimuma za naš narod – istakla je kapiten reprezentacije Milica Dabović.

Posle priprema u zemunskoj Vizuri i na Zlatiboru, ekipi su se priključile Ana Dabović i Sonja Petrović, koje su stigle iz ženske NBA, kao i Aleksandra Crvendakić, koja je prošlog vikenda sa mladom reprezentacijom u Portugalu osvojila četvrto mesto.

– Posle napornih priprema i Evropskog prvenstva za igračice do 20 godina na kome smo napravile veliki uspeh, izuzetna mi je čast što sam se priključila seniorskoj reprezentaciji. Uvek sa velikim zadovoljstvom dolazim da radim sa evropskim šampionkama, jer je lepo imati priliku trenirati sa najboljima, a posebno što se ovog leta tim sprema za Olimpijske igre – naglasila je Aleksandra Crvendakić.

Srbija putuje 30. jula u Rio, gde će pre početka Olimpijskog turnira odigrati dve pripremne utakmice, protiv Australije i Brazila.

Prvi duel na Igrama je 7. avgusta protiv Španije, a protivnice u grupi su još i Kanada, Sjedinjene Američke Države, Kina i Senegal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track