Najnovije vesti

NEZVANIČNO PRVENSTVO SVETA: Basketaši Novog Sada osvojili turnir u Moskvi
Foto: Abu Dhabi 3x3 / Cosmin Motei

Veliki uspeh

NEZVANIČNO PRVENSTVO SVETA: Basketaši Novog Sada osvojili turnir u Moskvi

Košarka

Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili su čelendžer u Moskvi, pošto su u finalnom meču savladali Piran iz Slovenije sa 21:19.

Srpski tim je u Moskvi nastupao u sastavu: Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Marko Ždero.

Turnir u Mosvki važi za nezvanično Svetsko prvenstvo zbog jake konkurencije, a ovo je jedini trofej koji je nedostajao Novosađanima.

"Konačno smo osvojili Moskvu! Ovo je jedan od najtežih turnira. Titula nam je izmicala u poslednje tri godine. Iskreno, da me je neko pitao, verovatno bih menjao jednu titulu sa World Tour-a za ovaj turnir. Sad kad smo ga osvojili, osećamo se kompletnim", rekao je kapiten tima Dušan Domović Bulut nakon meča.

Prema njegovim rečima, svaku utakmicu igrali su kao da je finalna.

"Ovo je bio turnir na kome se svaka utakmica igrala kao da je finalna. Svakako najteži meč je bio u samoj završnici protiv Pirana, što i rezultat pokazuje. Pored nas, mislim da trenutno igraju najbolji basket na svetu. Meč je bio neverovatan, rezultatski napet. Nadam se da cemo igrati svetsko finale sa njima", zaključio je Bulut.

Novosađane nakon osvajanja turnira u Mosvki čekaju World Tour u Japanu, zatim Prag, celendžer u Bukureštu, pa turniri u Beogradu i Novom Sadu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...