(VIDEO) CECA KRIVA ZA PORAZ ZMAJEVA: Rusija deklasirala Bosnu na startu kvalifikacija za EP
Foto: Fiba.com

Preseo im dernek

(VIDEO) CECA KRIVA ZA PORAZ ZMAJEVA: Rusija deklasirala Bosnu na startu kvalifikacija za EP

Košarka -

Muška košarkaška reprezentacija Rusije pobedila je selekciju Bosne i Hercegovine 83:54 u meču prvog kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine.

Utakmica je odigrana u Permu, a najefikasniji u selekciji Rusije bio je Kulagin sa 17 poena. U poraženom timu istakao se Jusuf Nurkić sa 19 poena i 15 skokova. Bio je ovo sedmi poraz BiH od Rusije u isto toliko odigranih utakmica. Naredni susret BiH igra u Sarajevu 3. septembra protiv Švedske.

EP će biti održano naredne godine u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Plasman na EP će izboriti sedam prvoplasiranih selekcija iz grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.Mediji u BiH su žestoko iskritovali košarkaše ove zemlje tvrdeći da je krivac za poraz Svetlana Ceca Ražnatović. Pre nekoliko dana pojavio se video snimak kako košarkaši BiH na privatnoj zabavi luduju uz narodnjake i alkohol do kasnih jutarnjih sati. Na snimku se čuo Cecin hit "Nevaljala", uz koji svi košarkaši igrali, pevali i skakali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track