Boston tukao Filadelfiiju u finalu sa Majamijem
Foto: REUTERS

Istočna konferencija

Boston tukao Filadelfiiju u finalu sa Majamijem

Košarka -
Centralna figura susreta i igrač koji je praktično "pogurao" svoj tim u finale Istoka bio je Radžon Rondo.Sa 18 koševa, deset asistencija i deset skokova Rondo je ostvario deveti "tripl-dabl" u doigravanjima za titulu prvaka i izjednačio se sa legendarnim Viltom Čemberlenom

NJUJORK- Košarkaši Boston Seltiksa savladali su na svom terenu Filadelfiju sa 85:75 i ukupnim rezultatom 4:3 u pobedama plasirali se u finale Istočne konferencije u kojem će se sastati sa Majamijem.

Centralna figura susreta i igrač koji je praktično "pogurao" svoj tim u finale Istoka bio je Radžon Rondo.Sa 18 koševa, deset asistencija i deset skokova Rondo je ostvario deveti "tripl-dabl" u doigravanjima za titulu prvaka i izjednačio se sa legendarnim Viltom Čemberlenom na 4. mestu igrača koji su u plej ofu u tri segmenta ostvarili dvocifren učinak.

Zanimljivo je da je Rondo 11 od ukupno 18 svojih poena ubacio u poslednjoj deonici. Baš kada je njegovom timu to bilo najpotrebnije imajući u vidu da je zbog šest ličnih grešaka Pol Pirs morao da napusti teren.

Pirs je, inače, do isključenja imao vrlo zapaženu ulogu u redovima "Kelta" o čemu svedoče 15 koševa, devet uhvaćenih i dve ukradene lopte, tri asistencije i isto toliko "rampi".Uz pomenutu dvojicu standardno dobar bio je Kevin Garnet koji je utakmicu završio sa 18 poena i 13 skokova.

U poraženoj Filadelfiji istakli su se Andre Iguodala sa 18 i Elton Brend, odnosno Džu Holidej sa po 15 koševa.Prva utakmica finalne serije u Istočnoj konferenciji igra se u noći između ponedeljka i utorka u Majamiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track