MEGA PRED FMP: Uz kvalitetnu igru do pobede u Železniku
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov

ABA liga

MEGA PRED FMP: Uz kvalitetnu igru do pobede u Železniku

Košarka -

Posle pobede u prvom kolu ABA lige protiv Olimpije, košarkaši Mega Leksa u utorak od 19 časova nastavljaju takmičenje u regionalnoj ligi utakmicom protiv FMP-a u Železniku.

Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na povređene Stefana Glogovca i Ognjena Čarapića koji će sigurno propustiti narednih nekoliko kola u ABA ligi.Trener Mega Leksa je podsetio na izuzetno tešku seriju sa FMP-om koja je igrana na kraju prošle sezone:– Očekuje nas težak meč sa FMP-om koji je u prvom kolu u Zadru odigrao odličnu utakmicu i pokazao koliko je ozbiljna ekipa. Prošle sezone smo ih jako teško dobili u seriji za treće mesto u Super ligi. Verujem da nam je pobeda protiv Olimpije donela potrebno samopouzdanje i da ćemo uz kvalitetnu igru, uspeti da slavimo u Železniku, izjavio je Milojević.

Mega Leks i FMP se do sada nisu sastajali u ABA ligi ali su na kraju prošle sezone igrali seriju za treće mesto u Super ligi gde je Mega pobedila ukupnim rezultatom 3:2.Đorđe Simeunović se za početak osvrnuo na meč sa Olimpijom:– Pobedili smo Olimpiju u vrlo teškom i neizvesnom meču iako nismo odigrali dobro u većem delu uta. Pobede u gustim mečevima su jako bitne za samopouzdanje ekipe pa u dobrom raspoloženju idemo u Železnik, istakao je Simeunović i nastavio:– FMP je odigrao meč na jednu loptu u Zadru, gde su imali i priliku za pobedu protiv ekipe za koju verujem da će se boriti za mesto koje vodi u plej-of. Sa njima smo igrali i vrlo tešku seriju prošle sezone u Super ligi i ne verujem da će biti puno drugačije sutra. Potrebno je da odigramo agresivnu odbranu koja nas je krasila prošle godine i za koju želimo da bude naš zaštitni znak i ove sezone. Uz napredak u igri u odnosu na prošli meč, verujem da možemo da dođemo do vrlo bitne pobede za nas, izjavio je Simeunović.

Meč je zakazan za utorak 4. oktobar od 19 časova u hali FMP u Železniku uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track