MUTA NIKOLIĆ ZA KURIR ANALIZIRA EVROLIGU: Radonjić je trenerski pobedio Blata
Foto: Dado Đilas

Trenersko ćoše

MUTA NIKOLIĆ ZA KURIR ANALIZIRA EVROLIGU: Radonjić je trenerski pobedio Blata

Košarka -

Pomoćni trener reprezentacije Srbije, košartkaški stručnjak Miroslav - Muta Nikolić za Kurir analizira start Evrolige, poraz Crvene zvezde od Darušafake (73:70) i novi sistem takmičenja u najelitnijem takmičenju na kontinentu.

"Na samom početku moram da primetim da sistem takmičenja sa 16 klubova donosi više individualnog kvaliteta. Timovi će pokušati, a neki su, kako vidim već uspeli da oforme sastave od 15 i više igrača, kako bi mogli da drže visok nivo igre, a da u proseku nijedan od njih na terenu ne provode više od 20, 25 minuta po meču. I na utakmici Zvezde i Darušafake videli smo da je Blat, koji je jedan od 5 najboljih trenera u Evroligi dobio utakmicu, ja bih rekao ih nehata. Prvo je, odlučio da brani napad na 70:71, a zatim imao dosta sreće, kada je Luka Mitrović, koji je odigrao odličan meč i pokazao da se vraća u staru formu promašio zicer, koji obično pogađa. Dešava se, glavu gore, ima još mnogo da se igra i siguran sam da će i Luka i Marko Gudurić pokazati da su sposobni da budu lideri crveno-belog tima.

To u meču sa Turcima Čarls Dženkins nije pokazao. U ključnim momentima krio se i nije radio ono zbog čega je vraćen i što je ranije pokazivao da može. On u ovom sastavu ima najviše iskustva, trebalo je da pokaže malo više hrabrosti i odgovornosti u ključnim momentima. Neću da pričam o budžetima, jer kada igrač obuče dres, šorts i patike, svako ima jednake šanse i više nije pitanje novca. Darušafaka ima velike ambicije, ali ne verujem da ih Zvezda nema. Uostalom, Radonjić je posle meča rekao, a i mi smo takav narod, da uvek želimo da pobedimo. Kao trener sa ovih prostora navijam da se ponovo desi iznenađenje, koje smo već gledali i u režiji Partizana i Zvezde, jer bi to bio novi zamajac uspesima reprezentacije Srbije. Zvezda je odigrala dobar meč, posebno praveći problem turskom timu sa centralnim pik end rolom, koji je Kuzmić odlično igrao. To Blat nije najbolje rešio, vratio se u meč individualnim kvalitetom košarkaša kojie ima. Oni su sposobni da igraju brzo, da koristeći i sekundarni kontranapad, stvaraju situacije "1 na 1" u kojima su bolji od našeg tima.

Ono što me nervira su prozivke na račun trenera Zvezde Dejana Radonjića. On je stručno posmatrano uradio sve što je trebao i mogao, da pripremi tim za jak meč. To što igrači nisu pogađali penale ili Mitrović zicer su detalji, koji su odlučili, ali nisu njegova krivica. Zvezda treba da nastavi da radi, da se još bolje pripremi, jer je poslednjih nekoliko minuta pala, pošto su se u jakom ritmu, koji je zbog velikog fonda igrača Blat nametnuo nosioci igre prilično potrošili."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track