PUTEŠESTVIJE: Košarkaši Zvezde će za 10 dana preći 4.486 kilometara
Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

Češće u avionu nego na parketu

PUTEŠESTVIJE: Košarkaši Zvezde će za 10 dana preći 4.486 kilometara

Košarka -

Košarkaški šampion Srbije do kraja meseca odigraće pet utakmica, od kojih tri u gostima na dalekim destinacijama

Košarkaše Crvene zvezde do kraja oktobra čeka raspored „ko preživi, pričaće“! Crveno-beli će za deset morati da odigraju pet utakmica i prevale 4.500 kilometara.

Žestok tempoOvakva putešestvija svojstvena su samo NBA ligašima, koji često moraju da putuju s jednog na drugi kraj SAD. Ekipa Dejana Radonjića praktično nema kad da odradi prave treninge jer će većinu vremena provesti na terminalima aerodroma, u avionu i autobusu. Zvezdu već sutra čeka neprijatno gostovanje Galatasaraju u Istanbulu, meč visokog rizika zbog ubistva navijača Marka Ivkovića pre dve godine. Tek što se vrate u Beograd, crveno-beli će morati da odigraju meč ABA lige sa Igokeom, a onda dočekuju strašnu Barselonu u Evroligi. Koferi odmah moraju da se pakuju za Atinu, gde će biti novi evroligaški megdan, ali s Panatinaikosom, a posle toga zvezdaši neće imati priliku ni da se pošteno naspavaju jer moraju u Bar, gde ih u okviru 7. kola ABA lige čeka Mornar.- Jeste, baš je težak raspored. Ali znali smo za to jer je format Evrolige drugačiji ove sezone. Ipak, šta je, tu je, dobro smo počeli sezonu, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Što se želje za pobedom tiče, tu je sve jasno - kaže Marko Simonović, a na pitanje koliki je problem nedostatak vremena za treninge, odgovara:- Veoma je nezgodno. Međutim, profesionalci smo, znamo kako da sačuvamo telo tokom velikih napora.Pakleni rasporedOvakav pakleni raspored nastaviće se i u novembru, kada košarkaši Crvene zvezde neće biti u Beogradu deset dana.

Apel klubaDELIJE, NE PUTUJTE U ISTANBULNavijači Galatasaraja već na početku evroligaške sezone su najavili da su spremni za nove incidente. Na utakmici protiv CSKA izazvali su prekid gađajući sudije tvrdim predmetima. Zbog toga je Crvena zvezda apelovala na svoje pristalice da ne putuju u Istanbul, a organizovanog vođenja navijača od strane kluba neće biti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track