DEJAN RADONJIĆ PONOSNO PORUČUJE: Moramo da nastavimo u istom ritmu
Foto: Saša Pavlić

Važna pobeda protiv Galate

DEJAN RADONJIĆ PONOSNO PORUČUJE: Moramo da nastavimo u istom ritmu

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je ponosan zbog pobede nad Galatasarajom i da njegovi košarkaši treba da nastave u istom ritmu jer će opterećenja doneti oscilacije u budućnosti.

"Potrebno je da nastavimo u ovom ritmu jer opterećenja koja slede mogu dovesti do oscilacija i rezultata koji mogu da nam ugroze poziciju u Jadranskoj ligi, zato je dobro da pobedjujemo sada u regionalnom takmičenju", rekao je Radonjić.

Zvezda je u petak pobedila Galatasaraj u Istanbulu u drugom kolu Evroligi. Radonjić je kazao da tek treba da se vidi kako će se ta utakmica odraziti na ekipu jer brzo slede novi izazovi.

"Posebno je stanje kod nas posle pobede, ponosni smo što smo to uspeli da uradimo. Atmosfera je od prvog dana takva da pobeda protiv bilo koga donosi zadovoljstvo i korak napred. Ali, videli ste da se posle poraza od Darušafake ništa nije poremetilo. Tu se vidi kvalitet ovog tima", kazao je Radonjić.

On nije želeo da govori o pojedinačnom učinku svojih igrača u Istanbulu, već je naveo da je njegova ekipa igrala dobro i da je veoma zadovoljan kako je izgledala protiv Galatasaraja.

Zvezda će se u nedelju u 21.00 sastati sa Igokeom u šestom kolu Jadranske lige, u utakmici u kojoj će pokušati da zabeleži i šestu pobedu u regionalnom takmičenju.

Radonjić je ponovio da je regionalno takmičenje rezultatski najvažnije za Zvezdu.

"Važnost Jadranske lige je za nas ogromna i toga smo svesni. Prošla utakmica protiv Krke mi je pokazala da će opterećenja posle utakmica Evrolige biti nešto na šta moramo biti spremni da dobrim igrama sve to iznesemo", kazao je Radonjić.

Trener Zvezde je rekao da će tek da se vidi kako će težak raspored uticati na njegovu ekipu.

"Ova ekipa se prvi put sreće sa ovakvim opterećenjem na početku sezone, ali smo igrali u takvom ritmu, ako ne i težem. Veoma dobro znamo šta to znači i uradili smo sve što je potrebno da što spreniji dočekamo sve te izazove", rekao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, naredni protiv Igokea je pokazao da može da bude konkurentan najvećim timovima u Jadranskoj ligi i da je zbog toga potreban dodatni oprez.

Radonjić je dodao da treba napraviti dobar ambijent posle svega što je njegov tim prošao i pozvao je publiku da podrži ekipu protiv Igokee jer je "lako pozivati navijače za Barselonu" i da je potrebno da imaju takvu podršku bez obzira na to što Igokea nije evroligaški klub.

Utakmica izmedju Zvezde i Igokee igraće se u nedelju od 21.00 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja