DEJAN RADONJIĆ: Pobedom nad Barselonom smo podigli lestvicu, a znam kakve su navijačke strasti
Foto: Saša Pavlić

Zvezda srušila Barsu

DEJAN RADONJIĆ: Pobedom nad Barselonom smo podigli lestvicu, a znam kakve su navijačke strasti

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, posle velike pobede nad Barselonom (76:65) u Evroligi, izjavio je da niko nije očekivao da će ekipa posle tri kola imati dva trijumfa, ali nije želeo da ulazi u euforiju.

"Velika pobeda za nas. Neko je rekao da smo prvi put dobili Barselonu iz petog pokušaja... Nastavljamo ono što smo započeli, posle velikih pobeda očekuju se velike reči, ali još je početak sezona. Panatinaikos je novi veliki izazov i prilika da se nadmećemo sa još jednim velikanom", rekao je Radonjić.On je bio prezadovoljan partijom svog tima na večerašnjem meču, istakavši igru u odbrani."Odigrali smo jako dobro, posebno u odbrani, gradili smo rezultat svih 40 minuta i sasvim zasluženo slavili. Navijačke stvari su takve, podigli smo lestvicu. Ne verujem da je iko mislio da će biti ovakav rezultat, ali ima još mnogo da se igra".Radonjić je poručio da nijednom timu iz Evrope, bez obzira na velika imena, neće biti lako protiv Crvene zvezde u Beogradu."Ovde niko miran neće dolaziti. Možda se mislilo da smo puno slabi na početku sezone, ali nismo. Svaka pobeda donosi dodatno samopouzdanje. Mislim da imamo dosta samopouzdanja i nećemo padati posle poraza. Ima mnogo da se igra i ne bih da potenciram ambicije".Na pitanje novinara da li veruje da ekipa može da napravi još bolji rezultat nego prošle sezone, kada je igrala Top 8 Evrolige, Radonjić se našalio."Imaćemo sigurno manje pobeda u ABA ligi. Mišljenja sam da ćemo napraviti iskorak i u Kupu Srbije", "ispalio" je Radonjić.

Crnogorski trener najavio da će poslednje pojačanje Nejt Volters biti u sastavu za naredni duel sa Panatinaikosom."Videćemo na koji način će nam pomoći. Plan postoji i sprovodićemo ga, uz verujem oscilacije. Bilo je igrača kojima je trebalo mesec dana da se adaptiraju gubili smo po 30, 40 razlike... Možda nema strpljenja kod nekih, ali kod mene ga ima", zaključio je Radonjić.Trener Barselone Jorgos Barcokas izrazio je nezadovoljstvo kriterijumom suđenja, iako smatra da je Crvena zvezda zasluženo pobedila."Čestitao bih Zvezdi na pobedi i odličnom nastupu. Nismo zaslužili da slavimo, ali i ovakav odnos sudija prema nama. U prvom poluvremenu Zvezda je imala mnogo faulova, ali nismo išli na slobodna bacanja", rekao je Barcokas i dodao da će Pau Ribas zbog povrede na večerašnjem meču biti van terena nekoliko meseci.Crvena zvezda u narednom kolu gostuje u Atini Panatinaikosu u petak, dok Barselona dočekuje Bamberg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track