(VIDEO) ISPUSTILI POBEDU U BARU: Košarkaši Mege izgubili od Mornara u FIBA Ligi šampiona
Foto: Mega Leks

drugi poraz u trećem meču

(VIDEO) ISPUSTILI POBEDU U BARU: Košarkaši Mege izgubili od Mornara u FIBA Ligi šampiona

Košarka -

Košarkaši Mega Leksa u izuzetno uzbudljivom meču nisu uspeli da dođu do druge pobede u Košarkaškoj Ligi šampiona pošto je u okviru 3. kola Mornar slavio u Baru sa 87:85 (19:15, 22:27, 19:28, 27:15).

Mega je u poslednju četvrtinu meča u SC Topolica ušla sa plus 10 ali je domaća ekipa u neizvesnom finišu bila preciznija i došla do pobede.

Najbolji u redovima Mega Leksa su bili Rade Zagorac sa 22 poena i Ognjen Jaramaz sa 20, dok se u ekipi Mornara istakao Voler sa 29 poena.

Posle tri kola u grupi D Košarkaške Lige šampiona, Mega ima skor 1-2 dok Mornar ima dve pobede uz jedan poraz.

U narednom kolu takmičenja, Mega Leks u utorak 8. novembra od 20 časova dočekuje litvanski Juventus.

"Želeo bih da čestitam ekipi Mornara na pobedi. Bio je ovo težak meč u kome smo u određenim delovima igrali vrlo dobro ali nismo uspeli da se rezultatski odlepimo. U finišu smo odigrali neodgovorno a ne onako kako je trener tražio od nas, To je bio glavni razlog poraza. Za tri dana nas očekuje susret protiv Krke u ABA ligi i ja se nadam i verujem da ćemo doći do pobede", izjavio je Zagorac.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je izjavio da ekipa u finišu meča nije dobro čuvala igrače Mornara:

"Čestitam ekipi Mornara na ovoj teškoj pobedi, borili su se ceo meč i nadskočili nas sa 50 uhvaćenih lopti, od kojih 17 u napadu, što je jedan od ključnih razloga izgubljenog meča. Imali smo periode vrlo dobre igre ali to nismo materijalizovali. Imali smo plus 10 ali smo ih u kratkom periodu ispustili na početku poslednje četvrtine. U finišu meča ih nismo dobro čuvali, čestitam Voleru koji je odigrao odličnu utakmicu i koji je u finišu pogodio tri zaredom teška šuta. Ako želimo da pobedimo, protivnički igrač ne može da pogađa u nizu tri teška šuta. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu, da izvučemo pouke iz grešaka i da dobijemo sledeći meč", istakao je Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track