SRPKINJE DOMINIRAJU U EVROLIGI: Sonja Petrović i Jelena Milovanović obeležile 2. kolo
Foto: Reuters

SRPKINJE DOMINIRAJU U EVROLIGI: Sonja Petrović i Jelena Milovanović obeležile 2. kolo

Košarka -

Početak Evrolige za košarkašice protiče u znaku zlatnih srpskih reprezentativki.

Epitet najkorisnije košarkašice kola ponela je Sonja Petrović, dok je Jelena Milovanović vodeća na listi strelaca.

Sonja Petrović je u pobedi Praga nad poljskom Vislom 84:63 učestvovala sa 25 poena, pet skokova, pet asistencija i tri osvojene lopte.

Petrovićeva je trenutno treći strelac Evrolige, deveta na listi skakača i 11. na listi asistenata.

Sonja Petrović, Foto: Fiba.com
Sonja Petrović, Foto: Fiba.com

U ovom kolu ponovo je fantastičnu partiju pružila Jelena Milovanović. Španska Avenida je deklasirala turski Hataj sa 92:62, a Milovanović je postigla 22 poena, uz pet skokova, dve asistencije, šest osvojenih lopti i dve blokade.

Jelena Milovanović je trenutno najefikasnija košarkašica Evrolige sa 48 poena u dve utakmice. Druga je na listi "kradljivaca" sa sedam osvojenih lopti u dve utakmice.

Sliku od dominaciji srpskih košarkašica u Evroligi upotpunjuje Miljana Bojović, članica francuskog Burža, koja je trenutno na trećem mestu najboljih asistenata sa 14 uspešnih dodavanja.

Jelena Milovanović, Foto: Fiba.com
Jelena Milovanović, Foto: Fiba.com

Sonja Petrović i Jelena Milovanović standardne su članice reprezentacije Srbije, aktuelnog šampiona Evrope i trećeplasirane ekipe sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneriru.

Ljubitelji ženske košarke u Srbiji imaće priliku da vide Petrovićevu i Milovanovićevu, kao i ostale zlatne devojke 19. novembra u Kraljevu i četiri dana kasnije u Nišu, gde Srbija igra kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Srbija će u Kraljevu dočekati Luksemburg, a četiri dana kasnije ugostiti Ukrajinu u utakmici koja će odlučiti pobednika grupe.

Košarkašice, Kraljevo, Foto: KSS
Košarkašice, Kraljevo, Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track