Intervju

KURIR TV EKSKLUZIVNO Tomašević o izborima u KSS, Areni koja ne ispunjava uslove za Mundobasket 2023.

Košarka -

Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, u razgovoru za Kurir izrazio je nadu da će Srbija biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. i Svetskog šampionata za muškarce 2023.

- Kada se određivao domaćin Evropskog prvenstva za žene 2017, FIBA se odlučila za Cešku, iako smo imali bolju ponudu i uslove od Praga. Sada se nadamo da ćemo zajedno sa Slovenijom biti domaćini kontinentalnog prvenstva 2019. godine. Čekamo da se raspiše konkurs i tada ćemo predati kandidaturu - rekao je Tomašević u razgovoru Kurir.

Kada je u pitanju Mundobasket za muškarce 2023, Srbija u ovom momentu ima problem i sa propisima FIBA.

- Pre nekog vremena imali smo sastanke sa ljudima iz Svetske košarkaške federacije. Mi želimo da budemo domaćini jedne grupe i završnice. I to da se igra u dve dvorane. - rekao je Tomašević. Generalni sekretar naše košarkaške federacije pričao je između ostalog i o predstojećim izborima u Savezu, a šta je rekao o problemima u mlađim kategorijama, stanju u ženskoj košarci, basketu i novim aktivnostima, kao i mogućnosti da se kandiduje za predsednika KSS poslušajte u razgovoru, koji je vodio Nenad Kiš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track