MARINA MALJKOVIĆ: Publika najjači utisak, idemo u Niš da časno završimo kvalifikacije
Foto: Dejan Ignjatović

Selektorka zadovoljna

MARINA MALJKOVIĆ: Publika najjači utisak, idemo u Niš da časno završimo kvalifikacije

Košarka -

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je posle pobede nad Luksemburgom (73:51) da su najjači utisak navijači koji su ispunili halu u Kraljevu.

"Nažalost, ovo nije bila lepa utakmica. Najjači utisak ove utakmice su navijači u hali u Kraljevu. Ovo je bilo stvarno izvanredno. I pre utakmice sam rekla da sam bila sigurna da će hala biti puna, ali baš da ljudi sede u prolazima i na stepenicama, to iskreno nisam očekivala. To je prvi i najveći utisak. Jedno veliko hvala narodu koji je ispunio halu u Kraljevu. Drago mi je što smo došli u ovaj grad gde dugo nije bilo ženske reprezentacije."

Sa druge strane, takva atmosfera uticala je na srpske košarkašice koje su u većem delu utakmice igrale sa određenom dozom treme.

"Taj utisak hale ostavio je traga na moje košarkašice koje su igrale sa velikom tremom. Svi znamo da te unapred dobijene utakmice nikad nisu lagane, posebno kada je sastav nov, sa mladim igračicama i sprema se svega tri-četiri dana. Sve je to uticalo na ovaj ishod. Dobili smo na kraju, što je najvažnije."

Luksemburg je stavljen ad akta, a predstoji daleko ozbiljnija utakmica, derbi grupe D protiv Ukrajine u sredu u Nišu. Maljkovićeva upozorava da je u pitanju sjajan rival, sa sjajnim pojedincima i da Srbiju očekuje izuzetno teška utakmica.

"Čeka nas veoma teška utakmica protiv Ukrajine. Ovo je veliko upozorenje pred tu utakmicu. Da vam ilustrujem, utakmica s Ukrajinom će biti teška za reprezentaciju Srbije bar kao utakmica sa Australijom na Olimpijskim igrama. Ukrajina nas je pobedila u prvoj utakmici, ali u odnosu na taj sastav oni su duplo ili čak troduplo bolji. Jedino mesto koje je kod njih bilo diskutabilno je bila pozicija plejmejkera. Oni su naturalizovali veliko američko ime na toj poziciji. Jagupova je najdominantnija igračica u njihovom sastavu ali i u Evroligi. Tada nas je sama dobila, dala 30 poena. Igra izvanredno celu sezonu do sada. Imaju dve košarkašice na pozicijama četiri i pet koje igraju u Turskoj, one su veoma nezgodne, preiskusne košarkašice. Ranije su igrale sa 6-7 igračica, sada igraju sa deset. Nema nijedna od tih deset da ne može da pogodi za tri poena. Toliko su nezgodna ekipa da je to strašno. Verujem da možemo da pobedimo tu utakmicu, ali će biti mnogo teška utakmica. Treba da se izvuku ozbiljne pouke iz utakmice protiv Luksemburga. Da bi se pobedila ta utakmica, moraćemo da prevaziđemo sebe. Sa nama će biti Sonja Petrović koja nije bila u Ukrajini, ali sa druge strane nije tu Danijel Pejdž, koja je izuzetno važna. Oni imaju dve igračice tog tipa. Očekujem pun Čair. Potrebna nam je velika podrška u Nišu. Želimo časno da završimo ove kvalifikacije", rekla je Marina Maljković.

Utakmica u Kraljevu posebno će ostati u sećanju Neveni Jovanović, koja je ponikla u ovom gradu.

"Utakmica nije bila lepa za gledanje. Polazim od sebe, imala sam veliku tremu, to se moglo videti. Nismo navikli da igramo pred punom halom. Drago mi je što smo došli u moj grad i što je publika došla u ovom broju. Hvala im još jednom. Nije bila lepa igra, ali ono što se pamti je pobeda. Sa tom pobedom idemo u Niš da ostvarimo još jednu pobedu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track