ZVEZDA POBEĐUJE I KAD SE MUČI: Deseti trijumf crveno-belih u ABA ligi, nova povreda Luke Mitrovića
Foto: Saša Pavlić

Na kraju rutinski

ZVEZDA POBEĐUJE I KAD SE MUČI: Deseti trijumf crveno-belih u ABA ligi, nova povreda Luke Mitrovića

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak i posle 10. kola regionalne ABA lige, pošto su u dvorani Aleksandar Nikolić savladali makedonski Karpoš Sokoli (91:70).

Meč je uz slabu igru srpskog evroligaša, posebno u prvom poluvremenu, obeležila i povreda Zvezdinog kapitena Luke Mitrovića, koji je u trećoj četvrtini uz pomoć lekara napustio teren zbog problema sa nogom.Zvezda je i posle 10. kola zadržala maksimalan učinak u regionalnom takmičenju, dok je makedonski klub upisao i deveti poraz. Crveno-bele su do novog trijumfa predvodili Milko Bjelica i Marko Simonović sa po 21 postignutim poenom. U poraženoj ekipi najbolji je bio Dragan Labović sa 16 poena.Zvezda je bila bolja na startu meča, a Karpoš je serijom 10:0 poveo sa 28:19, ali su crveno-beli uzvratili istom merom pa se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom - 38:38. Crveno-beli su krajem treće četvrtine serijom 10:0 stigli do prednosti od 58:49. Simonović je poslednju četvrtinu započeo trojkom i odveo svoju ekipu na plus 11, a onda je Zvezda mirno meč privela kraju.U narednom kolu Zvezda gostuje Olimpiju, a Karpoš dočekuje Cedevitu.

Radonjić: Biće i poraza, to su normalne stvariTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je "prirodno" da koncentracija njegovih igrača ne bude na najvišem nivou zbog napornog ritma utakmica.

"Izašli smo iz ciklusa koji je bio toliko naporan, sasvim je prirodno da koncentracija ne bude na nivou. Bitno mi je da budemo dobri za četiri-per meseci a broj pobeda je potpuno nebitan. Biće i poraza, to su normalne stvari", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je i dalje neporažena u regionalnom takmičenju, pošto je večeras u Beogradu pobedila Karpoš Sokoli sa 91:70.

Iako je utakmica završena sa 21 poenom razlike crveno-beli su se mučili veći deo utakmica protiv ekipe koja je poslednja na tabeli Jadranske lige.

Utakmicu je obeležila povreda kapitena Luke Mitrovića, a Radonjić je kazao da se nada da nije ništa ozbiljno.

"Nadam se da Mitrović nije ozbiljnije povredjen. Povredio je mišić, otići će na preglede i vrlo brzo ćemo znati koji je stepen povrede i kakva je situacija. Nadam se da neće biti duže van stroja", kazao je Radonjić.

Zvezda će narednu utakmicu igrati protiv Efesa u Evroligi u četvrtak. Radonjić je kazao da ga ne zanima to što je njegov klub pobedio turski prošle sezone, jer, kako je naveo, predstojeći rival sada ima drugačiji tim.

"U Evroligi nema lakih utakmica. Za nas ima samo teških, mnogo teških i najtežih", istakao je Radonjić.

Upitan šta je Zvezdi potrebno da bi u Evroligi bila dominantna kao što je u regionalnom takmičenju, Radonjić je odgovorio: "Ovo što radimo je dobro, a za nešto više - nešto više".

Trener Karpoša Dragan Nikolić rekao je da Zvezda trenutno igra najbolju košarku u Evropi.

"Zvezda trenutno igra najbolju košarku u Evropi, ona je svima u Evroligi najprilagodljivija ekipa. Pitam se da li bi reprezentacija sastavljena od igrača iz Jadranske lige, a tu ima mnogo dobrih igrača i trenera, pobedila ovakvu Zvezdu u Pioniru", rekao je Nikolić.

On je kazao da je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala prvih 28 minuta.

"Zvezda je protiv Partizana, Cedevite i Cibone posle 25 imala prosečno 25 poena prednosti i ja sam sve karte pucao da to preživimo. Poslednjih 12 minuta je bila apsolutna dekoncentracija, a pre toga je izgledalo dobro. Košarka se igra 40, a ne 28 minuta", kazao je trener makedonskog kluba.

Nikolić je dodao da se nada da će njegov tim "blistati u punom sjaju" na svom terenu i da će probati da bude konkurentan u Jadranskoj ligi.

(Beta)

Prva četvrtina

Zvezda je prvu četvrtinu otvorila sa dve trojke Dangubića i Simanića. U prvoj polovini prve deonice, bilo je malo, poena, a Zvezda je tri i po minuta pre kraja prvi put imala 6 poena prednosti 13:7. Tim iz Skoplja je trojkama uspeo da se vrati, a posle pogotka Zekovića i da povede 14:15. Prva četvrtina je završila vođstvom gostiju 18:16.

Druga četvrtina

Bjelica je trojkom vratio vođstvo Zvezdi, ali su tada igrači Karpoša serijom 8:0, stekli najveću prednost na meču 26:19. Zvezda ne može da pogodi dvojku. Ipak izabranici trenera Radonjića su sa nekoliko poena sa zicera uspeli da tri i po minuta pre poluvremena priđu na 28:32.

Nešto manje od dva minuta pre kraja poluvremena Gudurić je trojkom vratio prednost Zvezdi, koja je na krilaima Bjelice i Gudurića (obojica ukupno imaju 19 poena), ppovela, a trener gostiju Dragan Nikolić od ekipe traži da se bori i da ne dozvoli lake poene.

Poluvreme je okončano nerešenim rezultatom 38:38.

Treća četvrtina

Na startu trećeg kvartala nijedan od timova, nije uspeo da ostvari prednost, posle 3 i po minuta bilo je 44:44. U 6. minutu nastavka povredio se kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović, koji je teren napustio uz pomoć lekarskog tima. On je ostao na klupi, ali je pitanje da li će ulaziti na teren do krtaja meča u kom u 27. minutu Karpoš posle trojke Labovića vodi 49:48.

Zvezda posle trojki Bjelice i Simonovića uspeva da se odlepi na 54:49 i čini se da preuzima kontrolu meča.Do kraja četvrtine Zvezda je stekla i dvcifrenu razliku, koju je posle nesportskog faula Dangubića dve sekunde pre isteka trećeg kvartala smanjio Mavra - 62:54.

Ćetvrta četvrtina

Zvezda rutinski čuva prednost stečenu u trećem kvartalu i pet minuta pre kraja jasno je da će tim trenera Radonjića ostvariti i desetu pobedu. Zvezda je na kraju ubedljivo slavila, ubacivši i peti put u sezoni više od 10 trojki. Zato trijumf 91:70 i ne treba da čudi.

Tok utakmice

Ivković je stradao u Turskoj pred evroligaški duel Galatasaraja i Crvene zvezde. Pred duel u dvorani "Aleksandar Nikolić" Zvezda ima svih devet pobeda, dok je predstavnik Makedonije ostvario jedan trijumf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track