ZVEZDA NA 11:0: Crveno-beli rutinski savladali Olimpiju za maksimalan učinak u regionalnoj ligi
Foto: ABA Liga

Poslednji meč 11. kola

ZVEZDA NA 11:0: Crveno-beli rutinski savladali Olimpiju za maksimalan učinak u regionalnoj ligi

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju (85:67) i zadržali maskimalan učinak i posle 11. kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Kuzmić sa 20 poena i 9 skokova, Jović je dodao 15 uz 6 asistencija, dok je Gudurić završio meč sa 14 poena, bez promašaja za dva.

U poraženom sastavu najbolji je bio Džeferson sa 18 poena i 5 uhvaćenih lopti, a po 12 su postigli Janković i Oliver.

Prva četvrrtina

Zvezda je na startu meča povela 12:5, ali je Olimpija odgovorila mini serijom. Na polovini prve deonice, Zvezda je vodila 14:12. U naredna dva i po minuta igralo se poen po poen, a Zvezdu je u vođstvu držao Ognjen Kuzmić, koji je u prvim minutima ubacio 8 poena.

Olimpija je zatim stala u zonsku odbranu, koju je trojkom probio Simonović. Džeferson je neverovatnim pogotkom u poslednjoj sekundi, smanjio zaostatak Olimpije na 28:24.

Druga četvrtina

Na startu druge deonice, jedan od arbitara je tražio da se jedan navijač Olimpije udalji iz dvorane u Stožicama. Zvezda je lako dolazila do poena, ali se Olimpija trojkama držala u meču. Domaći su posle zakucavanja Olivera u 13. minutu prišli na 32:31.

Nakon što je Bjelica na polovini četvrtine faulirao Džefersona, on je pogodio sva tri bacanja i domaćin je poveo. Ipak Zvezda je brzo odgovorila, pa je posle trojke Jovića, nešto manje od 4 minuta pre poluvremena na semaforu pisalo 40:37 za goste.

Do kraja poluvremena, Olimpija je izjednačila na 41:41, pa je radonjić reagovao minutom odmora. Poluvreme je završeno košem Jovića iz kontranapada. Plej Zvezde je ubacio 10 pena, uz samo jedan promašaj.

Treća četvrtina

Olimpija je stala u zonu, koju su trojkama razbili Lazić i Simonović za plus 10 63:53.Zvezda je maksimalno iskoristila period loše igre Olimpije od 4 minuta, pa je na isteku trećeg kvartala bilo 68:56.

Četvrta četvrtina

Zvezdina prednost raste, na polovini poslednjeg kvartala iznosi 18 poena. Polovinom trećeg kvartala bilo je 56:53, a Olimpija je od tada za skoro 10 minuta ubacila samo 6 poena. Do kraja meča, Zvezda je uz mnogo izmena rutinski privela meč kraju i upisala 11 pobedu iz isto toliko mečeva u ABA ligi.

Tok meča

Srpski i regionalni šampion ima savršenih 10-0 i pokušaće da ostane jedini tim bez poraza. S druge strane ekipa iz Ljubljena nalazi se na začelju tabele sa šest izgubljenih mečeva i tri pobede.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da Olimpija zaslužuje bolji plasman na tabeli, kao i da njegova ekipa mora da zaustavi dobar šut protivnika.Dueli sa "zmajčekima” donosili su prethodnih sezona dosta uzbuđenja, a prošle sezone ekipa Dejana Radonjića poražena je u dvorani "Aleksandar Nikolić”, ali se revanširala punom merom u Ljubljani. Zeleni su ove sezone i učesnici Evrokupa i u tom takmičenju stiču neophodno iskustvo, ali beleže i pobede. Poslednju su zabeležili u Ljubljani protiv Ulma prošle srede.

Trener Dejan Radonjić očekuje dobru utakmicu i veliku borbu.

"Očekuje nas još jedan meč u regionalnom takmičenju sa ekipom koja mnogo bolje igre od trenutnog položaja na tabeli. Ekipa Olimpije je savladala Ulm u Evrokupu, nakon toga su slavili i u domaćem prvenstvu i očigledno u dobroj formi i raspoloženju dočekuju naš međusobni duel. Izgubili su nekoliko utakmica u ABA ligi u neizvesnim završnicama, da sui h rešili u svoju korist imali bi značajno bolji plasman na tabeli. Prethodne mečeve u kojima su pobeđivai igrali su nekompletni, ali očekujem da u ponedeljak nastupe u punom sastavu. Jasno je da svi protiv našeg tima izlaze maksimalno motivisani sa željom da pobede. Naš zadatak je da nametnemo svoj ritam, da protivniku ne dozvolimo dobar šut, jer su u tom segmentu vrlo kvalitetni, takođe i poene iz tranzicije, i da tako dođemo do povoljnog rezultata”, rekao je strateg crveno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track