PAKAO BEOGRADA: Ludvigzburg tužio crno-bele, krivi Grobare za poraz!
Foto: Saša Pavlić

Navijači crno-belih zastrašili sudije

PAKAO BEOGRADA: Ludvigzburg tužio crno-bele, krivi Grobare za poraz!

Košarka -

Nemački klub zadovoljan što je FIBA otvorila postupak o incidentu u Pioniru, a predstavnici tog kluba ponavljaju da ih je 2.500 navijača Partizana zastrašilo do te mere da nisu mogli da igraju normalno.

Košarkaški klub Ludvigzburg nikako da se pomiri sa porazom od Partizana u FIBA Ligi šampiona. Nemački mediji preneli su da je taj klub podneo žalbu FIBA da se meč ponovo odigra, a nadležni organi u četvrtak su otvorili istragu o incidentu u hali Pionir.

Takav rasplet događaja odmah posle utakmice odigrane u utorak najavio je i trener Ludvigzburga Džon Patrik uz konstataciju da meč od 28. minuta nije igran u sportskoj atmosferi.

“Motiv za podnošenje žalbe je da jasno stavimo do znanja da ne dozvoljavamo da se bilo ko ophodi prema nama na ovaj način“, rekao je Bjern-Lars Blank, menadžer za odnose sa medijima nemačkog kluba.

Lokalni list Ludvigzburger Krajscajtung podseća da je deo navijača Partizana u 28. minutu, nezadovoljan odlukom sudijske trojke da dodeli tehničku grešku Partizanu, zasuo teren upaljačima i drugim tvrdim predmetima.

Iz nemačkog kluba su nezadovoljni jer smatraju da su posle pomenutog incidenta arbitri promenili kriterijum i da je igračima Partizana sve bilo dozvoljeno. Nezadovoljni su bili u Ludvigzburgu i izostankom reakcije sudija i delegata, koji nisu tražili da se isprazni taj deo tribine.

Za razliku od lokalnog medija koji je duel sa Partizanom nazvao Paklom Beograda, iskusni Amerikanac Klif Hemonds, koji je već igrao u više navrata u srpskoj prestonici sa različitim timovima, uzroke poraza tražio je na drugoj strani.

“Znam kakva je atmosfera tamo, nije baš sportska i fer. Ali, da smo uradili ono što je bilo do nas, dobili bi utakmicu. Ali, moramo da rastemo kao ekipa i naučimo kako da se izborimo sa ovakvim stvarima“, zaključio je Hemonds.

Utakmica je odigrana pred oko 2.500 gledalaca u Pioniru, a Partizan se pobedom posle produžetka od 86:82 vratio u igru za drugo mesto na tabeli E grupe Lige šampiona.

(Mozzartsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track