Jovanović: Partizan čeka teška serija
Foto: Saša Pavlić

Počinje finalne košarkaškog plej ofa

Jovanović: Partizan čeka teška serija

Košarka -
Mi smo očekivano ušli u to finale i ostvarili deo svojih ambicija i normalno nećemo se zaustaviti na tome,rekao je trener Partizana

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Beograd u utorak od 20 časova u dvorani Pionir igraju prvi meč finalne serije plej ofa Agroživ Superlige Sve susrete odigrane ove godine dobili su izabranici trenera Vlade Jovanovića. U ABA ligi crno-beli su slavili rezultatima 85:67 i 84:69. U Kupu "Radivoja Koraća" klub iz Humkse je pobedio rezultatom 64:51, dok su dve pobede u domaćem prvenstvu završene rezultatima 76:69 i 83:78, nakon produžetaka.

Trener Partizana je rekao da očekuje tešku i napornu seriju.

"Mislim da nas očekuje jako naporna i teška serija u finalu srpskog prvenstva. Zvezda je zasluženo došla do finala kao i mi. Mi smo očekivano ušli u to finale i ostvarili deo svojih ambicija i normalno nećemo se zaustaviti na tome. Ulazimo u finalnu seriju sa donekle promenjenim igračkim kadrom, iz poznatih razloga vezanih za Raška Katića, on mora da napravi pauzu, zbog virusa koji se pojavio, mora da uzima jake antibiotike i njie u stanju da nastavi prvenstvo, ali važno je da mu karijera nije ugrožena .Nećemo u tome tražiti alibi. Svi igrači koji budu izašli na teren, moraće da podele i zaduženja i odgovornosti i da urade posao kao da niko ne nedostaje", istakao je trener aktuelnog šampiona Vladimir Jovanović.

On se osvrnuo i na minulih pet mečeva sa crveno belima:

"Mislim da 5:0 ili 0:5, u zavisnosti ko sa koje strane gleda, znači dosta. Ali mi ćemo u svakom trenutku razmišljati kao da ni jedna pre toga nije bila. Mi smo znali da se glad povećava kod njih i sigurno je da im neće nedostajati motivacije, ali mi smo dolaskom u finale rekli svoje i hoćemo da se popnemo na najvišu stepenicu. Neće nam sigurno 5:0 biti remeteći faktor, u smislu da ćemo ući sa slabijom motivacijom ili smatrati Zvezdu kao ekipu koju smo pet puta dobili, pa sa nedovoljnom angažovanošću ući u sledeću utakmicu. Naša motivacija će i zbog finala i zbog susreta sa Zvezdom biti na maksimumu i tako se i spremamo već šest, sedam dana", rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track