(VIDEO) MUKE PARTIZANA: Crno-beli uz pomoć Grobara slomili Mornar i ostvarili 11.trijumf
Foto: ABA Liga

Nastavljen niz

(VIDEO) MUKE PARTIZANA: Crno-beli uz pomoć Grobara slomili Mornar i ostvarili 11.trijumf

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Mornar u 14. kolu regionalne ABA lige (90:85) , a meč u dvorani Aleksandar Nikolić pratilo je više od 4.000 navijača.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Najefikasniji u pobendičkom timu bio je Vilijam Hečer sa 17 poena, dok je Stefan Birčević završio utakmicu sa 16 poena i osam skokova. Vanja Marinković dodao je 14, a Branislav Ratkovica 13 poena.Najefikasniji u Mornaru bio je Kameron Tejtum sa 20 poena.Partizanu je ovo 11 pobeda, a Mornaru 10. poraz.Utakmica se održala pred oko 4.500 gledalaca u ranom terminu. Partizan je igrao bez kapitena Novice Veličkovića, koji je bio u protokolu, ali nije ulazio u igru.Ekipe su igrale ujednačeno, ali je Mornar krajem prve četvrtine poveo i vodio je do pred kraj treće. Gosti su lako probijali odbranu domaćih i predvođeni Tejtumom i Oktavijusom Elisom.Partizan je krajem treće četvrtine zaigrao čvršće u napadu i bolje u odbrani, a počeo je i da pogađa, tako da je u poslednjem minutu treće četvrtine ponovo poveo, 66:65, a u četvrtoj je poveo i 71:65. Crno-beli su tako kompletirali seriju od 11:0.Mornar je u poslednjoj deonici jedanput prišao na dva i jednom na tri poena razlike, ali je Partizan bio siguran i sačuvao je vođstvo.Partizan je prvi put ove sezone igrao u gostujućoj garnituri dresova, odnosno u crnima, zato što je Mornar doputovao u belima. Klubovi u Jadranskoj ligi od ove sezone mogu da biraju u kojoj garnituri će igrati utakmice kod kuće.

Četvrta četvrtina

40. minut 90:85 - Kraj utakmice

39. minut 88:79 - Ovo je makismalno vođstvo Partizana

37. minut 82:77 - Serija trojki, Pot i Hečer sa jedne i Tatum sa druge strane

33. minut 71:69 - I dalje se igra sa mnogo grešaka

Četvrta četvrtina

30. minut 71:65 - Partizan je serijom 14:0 završio treću četvrtinu

29. minut 66:65 - Partizan je zaigrao malo bolju odbranu i poveo prvi put još od prve četvrtine. Partizan je u seriji 9:0

26. minut 56:63 - Partizan nema rešenje za šut Mornara

23. minut 50:50 - Partizan je izjednačio posle trojke Ratkovice

21. minut 41:44 - Nastavljeno je poenima na obe strane terena

Treća četvrtina

Druga četvrtina

20. minut 39:44 - Prvo poluvreme obeležila je serija trojki na obe strane

17. minut 32:39 - Mornar beži Partizanu, koji slabo igra odbranu

14. minut 29:34 - Partizan je izjednačuio, ali je Mornar serijom 5:0 ponovo poveo. Boeis Bakić za 8 minuta u igri ima 7 asistencija

11. minut 21:24 - Ratkovica trojkom prekida seriju gostiju

Druga četvrtina

10. minut 18:22 - Mornar je mnogo bolje odigrao poslednjih nekoliko minuta, posebno kada se u obzir uzme da u prva 3 i po minuta nisu postigli koš

7. minut 14:9 - Malo poena na startu meča i mnogo slobodnih bacanja

4. minut 5:4 - Malo poena na početku, mnogo promašaja i grešaka. Partizan ima problem u skoku pod svojim košem

1. minut 2:0 - Pogađa Hečer

Prva četvrtina

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Nadam se boljoj igri protiv Mornara nego što je bila u Baru

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da se nada da će njegova ekipa u predstojećem meču u Beogradu protiv barskog Mornara u Jadranskoj ligi odigrati bolje nego u Baru, kada su pobedili u poslednjim trenucima meča.

"Usled objektivnih problema, nismo bili u mogućnosti da se za ovu utakmicu pripremamo u Pioniru, praktično ćemo posle Bešiktaša prvi put ući u dvoranu pred meč s Mornarom. Uz to, imamo ozbiljnih problema s povredama i zdravljem igrača, za nekoliko njih nećemo znati da li igraju ili ne sve do samog početka. U Baru smo pobedili odbranom njihovog poslednjeg napada, nadam se da ćemo odigrati bolje ovoga puta", rekao je Džikić.

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Mornara u utakmici 14. kola Jadranske lige. Sa učinkom od 10 pobeda i tri poraza, Partizan se nalazi na deobi drugog mesta u regionalnoj ligi, dok je Mornar do sada upisao četiri trijumfa i devet poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track