ANĐUŠIĆ: Motivacija za dalje usavršavanje
Foto: BC Parma

Srpski bek odigrao jednu od najboljih partija u istoriji VTB lige

ANĐUŠIĆ: Motivacija za dalje usavršavanje

Košarka -

Srpski košarkaš Danilo Anđušić poslao je glasnu poruku košarkaškoj Evropi.

Bek ruske Parme je u utakmici VTB lige ubacio 40 poena Uniksu, uz neverovatne procente (10-7 šut za dva poena, 7-6 šut za tri poena), a upisao je i šest skokova i pet asistencija. Iako je njegov tim poražen od evroligaša posle produžetka (105:98), čak ni to nije moglo da zaseni maestralnog Anđušića koji je sakupio 46 indeksnih poena.

-Veoma neizvesna utakmica tokom svih 45 minuta. Znali smo da nam u goste dolazi jedna od najboljih ekipa u VTB ligi, pa i u Evropi, pa smo bili dobro pripremljeni. Borili smo se tokom cele utakmice, na kraju nam je nedostajalo malo sreće i nismo uspeli da izvučemo pobedu – ističe Anđušić.

Srpski bek odigrao je najbolju partiju u svojoj karijeri i ističe da je izuzetno zadovoljan, pošto je ova utakmica pokazala da se rad i disciplina na kraju uvek isplate.

- Treći najbolji učinak na jednoj utakmici u ligi kao što je VTB je nešto na šta mogu da budem ponosan. Takođe, to je veliki podstrek za nastavak ove sezone u ovakvom ritmu, kao i moje karijere. Velika motivacija da se i dalje usavršavam, kako bih nastavio da pružam vrhunske partije - poručuje bivši igrač Hemofarma i Partizana.

Anđušić ističe da su poruke podrške i čestitke stizale sa svih strana. On kaže da su u klubu veoma srećni, jer se takve partije ne viđaju svaki dan.

-Veoma mi je drago da imam podršku svih ljudi ovde i zbog toga ću da nastavim da radim sve što je u mojoj moći da pomognem ekipi da ostvari što bolje rezultate. U nastavku lige očekujem da konstantno pružamo bolje partije, a ova utakmica je pokazatelj da smo sposobni da to uradimo. Prvi deo sezone bio je veliko iskustvo za celu ekipu, s obzirom na to da je ovo prvo veliko takmičenje za klub. Novogodišnja pauza dobro će nam doći da se regenerišemo fizički i psihički, kako bismo mogli da ostvarimo dobre rezultate u nastavku takmičenja – zaključuje Danilo Anđušić, bek Parme.

Narednu utakmicu Parma će igrati 7. januara kada će dočekati Avtodor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track