RUSKI MEDIJI ODUŠEVLJENI: Srbi pokazali da su nam braća
Foto: Printskrin

Svi ističu atmosferu u Kombank areni

RUSKI MEDIJI ODUŠEVLJENI: Srbi pokazali da su nam braća

Košarka -

Ruski mediji opširno su izvestili o potezu navijača Crvene zvezde koji su uoči meča između košarkaša srpskog tima i moskovskog CSKA odali poštu clanovima hora ruskih oružanih snaga "Aleksandrov", koji su nastradali u avionskoj nesreći.

Ruska Gazeta, Sport i specijalizovani portali konstatuju kako su navijači Crvene zvezde još jednom potvrdili da su Rusi i Srbi braća, a mnogobrojnim čitaoci su se u komentarima zahvalili na podršci u teškim trenucima. Posebno se izdvojio komentar jednog navijaća koji je napisao da je šteta što Srbija i Rusija nisu susedi.

Zahvalnost navijačima Crvene zvezde izneli su i navijači moskovskog Spartaka, koji su u bratskim odnosima sa pristalicama beogradskog kluba.

Uoči utakmice između Zvezde i CSKA u beogradskoj Areni preko razglasa je emitovana pesma "Tamo daleko" koju je ansambl "Aleksandrov" izvodio u jednom od ranijih gostovanja u Beogradu.

Istovremeno, navijači su razvili transparent na kome je pisalo: "Nek se pesma ovog hora od 20.000 članova do neba čuje u jedan glas, nek se čuje hvala i dalje pevajte za nas", a svi prisutni u hali ustali su dok je emitovana pesma.

Košarkašku utakmicu pratio je iz lože ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Zvezda je savladala CSKA 78:67.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track