RADONJIĆ POSLE DRAME PROTIV MEGE: Znao sam da će tako biti
Foto: ABA Liga/Mega Leks

Zvezda srušila 17. prepreku na Jadranu

RADONJIĆ POSLE DRAME PROTIV MEGE: Znao sam da će tako biti

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je istakao da su mečevi između Mega Leksa i njegove ekipe u Sremskoj Mitrovici tradicionalno zanimljivi.

Zvezda je danas posle produžetka pobedila Megu 81:69.

"Rekao sam već da očekujem interesantnu utakmicu i ona je to večeras svakako bila. Nismo počeli meč onako kako to radimo u poslednje vreme, ali smo u drugoj četvrtini stekli prednost. U nastavku smo imali oscilacije u igri pa smo ušli u taj produžetak, ali smo na kraju slavili", izjavio je Radonjić.

I kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović podseća da su mečevi između ove dve ekipe u Sremskoj Mitrovici tradicionalno neizvesni.

"Igramo već tradicionalno neizvesne mečeve sa Megom u Sremskoj Mitrovici, tako je bilo i večeras. Možda nije bila najlepša utakmica za gledanje ali smo uradili ono zbog čega smo došli. Možda smo se bespotrebno istrošili u produžetku ali smo na kraju osvojili dva boda. Mi se okrećemo narednim mečevima a Megi želim puno sreće u nastavku ABA lige", izjavio je Mitrović.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao da su igrači Mege uspeli da nateraju Zvezdu da odigra najteži meč ove sezone u ABA ligi.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi i fantastičnoj sezoni koju imaju. Uspeli smo da ih nateramo da odigraju najteži meč u ABA ligi ove sezone ali nismo uspeli da to materijalizujemo. Prilično smo se istrošili i u produžetku smo posustali. U produžetku smo posustali, mislim da smo se prilično istrošili. Jednostavno, Zvezda ima dužu klupu, Radonjić je rotirao više igrača i taj naš umor je došao do izražaja. Potpuno smo pali u produžetku. Nama tek predstoje najbitnije utakmice. Ovo je bio jedan od onih mečeva u kome nismo imali šta da izgubimo, protiv apsolutnog favorita. U narednom kolu gostujemo takođe velikom favoritu Cedeviti, a posle toga nam slede dueli sa ekipama koje su u našem rangu i protiv kojih ćemo se boriti za opstanak u ligi. Nadam se da ćemo uspeti", rekao je Milojević.

Ognjen Jaramaz je odigrao odličan finiš regularnog toka utakmice i odveo Megu u produžetak, ali domaćin nije mogao više od toga.

"Odigrali smo generalno kvalitetnu utakmicu. Bilo je i perioda jako loše igre, koje ekipe kao Zvezda znaju da iskoriste i u nekoliko navrata su otišli na 10 razlike. Mi smo uspeli da se vratimo nekoliko puta i da uđemo u produžetak, gde smo potpuno pali i na kraju izgubili. Čestitam ekipi Crvene zvezde na pobedi i želim im puno sreće u nastavku", rekao je Jaramaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track