VIDEO ZVEZDA SE POIGRALA SA SLOVENCIMA Crveno-beli na krilima pobede nad Fenerbahčeom pregazili Krku
Foto: Saša Pavlić

Lako protiv "fenjeraša"

VIDEO ZVEZDA SE POIGRALA SA SLOVENCIMA Crveno-beli na krilima pobede nad Fenerbahčeom pregazili Krku

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao domaćini Krku (79:62), pa i posle 18 kola regionalne ABA lige imaju maksimalan učinak.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Zvezda nijednog momenta nije imala problema da ostvari novi trijumf, jer su gosti iz Novog Mesta poveli samo na početku utakmice. Dangubić je odigrao odlično sa 13 poena, 8 skokova i indeksom 21, 11 poena ubacio je Simonović, Volters je imao 9 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a Dion Tompson je za 20 minuta imao 6 poena , 6 skokova i 2 krađe. Kod gostiju, Marko Luković imao je 20 poena i 6 skokova.

.

Prva četvrtina

Zvezda je utakmicu otvorila penima Milka Bjelice. Krka je na to uzvratila sa 6 poena, u kojima je ključnu ulogu imao Rojc. Zvezda u prvom delu prve četvrtine, kao da nije bila dovoljno zagrejana, ali je sa dve trojke povela 9:6.Domaći tim je serijom 11:0 stekao prvu opipljiviju prednost 14:6.

Zvezda je u prvoj četvrtini ubacila 5 trojki iz 10 pokušaja i to je bio glavni razlog, što je nakon deset minuta igre na semaforu pisalo 24:14. Tim trenera Radonjića je u prvoj deonici imao sjajan procenat šuta.

Druga četvrtina

Krka je bolje počela drugu četvrtinu, pokušala da igra brže i smanjila na 26:21. Zvezda je na taj prilazak gostiju odgovorila pojačanom odbranom i serijom od 10:0 opet odmakla. Četiri minuta pre poluvremena tim trenera Radonjića poveo je sa u tom trenutku maksimalnih 36:21.

Od tog momenta, pa do poluvremena, tim trenera Radonjića je igrao raznovrsno na momente atraktivno, a posle dve četvrtine na semaforu je pisalo 45:28.

Treća četvrtina

Drugo poluvreme je počelo prilično neoefikasno, pošto su u prvih nekoliko minuta domaći postigli dva a gosti tri poena. Izrazito slabu igru Zvezda je iskoristila da stekne i dvadeset poena prednosti u 26. minutu 51:31. Pobednik meča se odavno zna pa trener Dejan Radonjić uopšte ne uvodi Kuzmića u igru. Posle tri četvrtine u kojima je potpuno mešao karte Zvezda je vodila 58:42.

Četvrta četvrtina

Trener Radonjić se trudio da odmori ekipu, koju već u četvr4tak od 20 sati čeka novi evroligaški ispit protiv Makabija, pa se nijedan od igrača na koje računa nije previše zadržavao na terenu. To nije smetalo Zvezdi da postigne veliki broj lakih poeba, da u poslednjem kvartalu ima i 22 poena viška 66:44.

Krka je u poslednjem kvartalu trojkama Marka Lukovića napravila seriju 10:0 i priošla na 13 poena minusa, ali je tu seriju prekinuo Ognjen Dobrić sa ubačena dva slobodna bacanja. Zvezda je do kraja rutinski privela meč kraju i ostvarila novi trijumf.

Tok utakmice

Radonjić: Jadranska liga ostaje prioritet

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle današnje pobede nad Krkom u Jadranskoj ligi da njegova ekipa ne pravi razliku u takmičenjima i dodao da osvajanje regionalne lige ostaje prioritet.

"U svaki meč Jadranske lige ulazimo ozbiljno. Nismo opušteni. Ne razmišljamo da menjamo prioritete. Ukoliko postoji razlika u ekipi koja igra, to ne znači da smo promenili prioritete. Maksimalno smo fokusirani na Jadransku ligu i ne pravimo razliku u takmičenjima. Takmičenje koje smo igrali večeras je od najvećeg značaja za nas, jer znamo šta nam donosi", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda pobedila je danas Krku sa 79:62 u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u 18. kolu Jadranske lige.

"Sledi ciklus utakmica značajno od ovog iz kog smo izašli. Sledi nam dosta putovanja i čak četiri utakmice za osam dana. Drago mi je i dobro je što smo iz ovog završenog ciklusa izašli u dobrom raspoloženju, a videćemo kako će biti nakon sledeće četiri utakmice", rekao je Radonjić.

Upitan da li će mladji igrači u narednom periodu dobijati veću minutažu, Radonjić je rekao: "hoće, ako zasluže".

On je dodao da je Boriša Simanić počeo samostalno da trenira i da nema razloga da se žuri s njegovim oporavkom.

Trener Krke Dejan Mihevc čestitao je crveno-belima na zasluženoj pobedi.

"Razlika izmedju Zvezde i ostalih timova u Jadranskoj ligi, pa tako i nas, je velika. Nadam se da ćemo se dići iz ovoga i da ćemo doći do nekih pobeda. Raduje me što se protiv Zvezde nismo se predali i nismo dozvolili da nas Zvezda razbije, dizali smo u pojedinim trenucima, ali i videlo se da je Zvezda umorna", rekao je Mihevc.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track