Čović: Evropa čeka potvrdu

ABA liga pomogla Zvezdi

Čović: Evropa čeka potvrdu

Košarka -
„Konačnu odluku po ovom pitanju donosi Evroliga, tačnije njena firma ECA i ja verujem da će oni podržati predlog Skupštine ABA lige, rekao je Čović

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović, rekao je po povratku sa Skupštine regionalne ABA lige u Ljubljani da je klub na čijem je čelu zadovoljan što će igrati kvalifikacije za Evrokup.

"Skupština ABA lige imala je bogat devni red. Neke od tačaka bile su finansijski izveštaj, pa izveštaj o upravo završenoj sezoni, a onda se prešlo na razgovor o učšću timova ABA lige u evrokupovima naredne sezone. Prvo su konstatovani učesnici Evrolige, a onda nam je predočena informacija da je Široki odustao od igranja u Evrokupu i iznet predlog da njegovo mesto zauzme Cibona, a da u kvlifikacije za ovo takmičenje ide Crvena zvezda. Taj predlog je jednoglasno usvojen od svih članova Skupštine. Što se tiče Crvene zvezde mi smo zahvalni svim članovima Skupštine ABA lige. To predstavlja veliko priznanje za naš rad u poslednjih godinu dana. Ovde nije bilo nikakve trgovine niti bilo kakvih namirivanja što pokazuje i jednoglasnost donete odluke", rekao je Nebojša Čović.

Predsednik Crvene zvezde istakao je veliki značaj koju odluka da Zvezda igra u Evrokupu sledeće sezone ima za klub u sportskom i poslovnom smislu i naglasio:

„Konačnu odluku po ovom pitanju donosi Evroliga, tačnije njena firma ECA i ja verujem da će oni podržati predlog Skupštine ABA lige. Za nas je ovo značajna odluka, ali mi u ovom trenutku imamo važnija posla i koncetrišemo se isključivo na njih – zaključio je Čović. Predsednik Crvene zvezde Beograd, potom je prokomentarisao zašto će mađarski Solnok zauzeti mesto novosdaske Vojvodine. „Takođe je jednoglasno doneta odluka o broju predstavnika u ABA ligi u sezoni 2012/2013. Mi smo imali pitanje za rukovodioce lige zašto Vojvodina nije četvrti predstavnik iz Srbije već je to mađrski klub. Dobili smo odgovor i argumentima je to pokazano da će Mađari uplatiti značjno veći iznos od 150 hiljada evra za učešće u regionalnom takmičenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track