DANILOVIĆ PRED KUP: Smirimo košarkaške strasti pred mečeve u Nišu
Foto: Nebojsa Mandic

Predsednik Saveza apelovao

DANILOVIĆ PRED KUP: Smirimo košarkaške strasti pred mečeve u Nišu

Košarka -

Predsednik Košarkaškog saveza Strbije Predrag Danilović održao je u petak posle promocije novog selektora košarkašica Stevana Karadžića sastanak sa predstavnicima medija, a tema je bio predstojeći Kup Radivoja Koraća, koji se naredne sedmice igra u Nišu.

"Hajde da pokušamo da kroz vaša izveštavanja i naslove smanjimo tenzije. Savez će naravno kroz saradnju sa MUP-om i svim ostalim delovima organizacije, zajedno sa vama apelovati na klupove, da ako treba i kroz sastanke sa navijačima smanje tenzije. Njih će uvek biti, ali hajde, da ih smanjimo i smirimo, neka sve bude u duhu sporta. Utakmice nemaju možda značaj u smislu nekog izlaska u Evropu, ali mislim da je svima u Srbiji stalo da dođu do trofeja.", rekao je Danilović. "Tenzije naravno dolaze iz klubova i mi ćemo i sa njima razgovarati. To je način da se smire strasti. Jer ljudi iz klubova sigurno ne učestvuju u organizovanju incidenata. Neka razgovaraju sa navijačima, neka apeluju da sve prođe kako treba", dodao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Parovi četvrtfinala su: ČETVRTAK (16. FEBRUAR): FMP - Spartak Subotica, Crvena zvezda mts - Vršac. PETAK (17. FEBRUAR): Mega Leks - Dinamik, Partizan - Dunav Stari Banovci.

Pobednici mečeva zakazanih za četvrtak sastaće se u jednom polufinalu, a bolji iz duela zakazanih za petak u drugom, što znači da bi "večiti derbi" potencijalno mogao da bude odigran tek u finalu.

BONUS VIDEO:

Vujošević: O Daniloviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track