SRBIN DRŽI EKIPU U BORBI ZA PLEJ-OF: Pobeda Fuenlabrade, Paunić u formi
Foto: Profimedia

Ubacio 16 poena

SRBIN DRŽI EKIPU U BORBI ZA PLEJ-OF: Pobeda Fuenlabrade, Paunić u formi

Košarka -

Srpski košarkaš Ivan Paunić nastavio je da pruža odlične partije u dresu Fuenlabrade.

Njegova ekipa ostvarila je ubedljivu pobedu u utakmici 23. kola španske Endesa lige protiv Saragose sa 93:80 (28:17, 18:25, 21:21, 26:17) i tako je ostala u borbi za osmo mesto na tabeli koje vodi u plej-of.

Sjajni bek je na parketu proveo čak 36 minuta i za to vreme je ubacio 16 poena uz četiri pogođene trojke, a dok je on bio na parketu, Fuenlabrada je ostvarila 26 poena razlike.

U domaćem timu najefikasniji je bio Blagota Sekulić sa 26 poena i 10 skokova, dok je Marko Popović ubacio 17. Kod Saragose Stevan Jelovac je imao 14 poena i 11 skokova.

Paunić je najefikasniji košarkaš tima sa 11.8 poena u proseku, a na parketu provodi 26 minuta u Endesa ligi. Sličnu statistiku imao je i u Evrokupu, gde je Fuenlabrada završila takmičenje u Top 16 fazi.

Fuenlabrada trenutno drži desetu poziciju na tabeli sa 10 pobeda i 12 poraza, a na osmom mestu koje vodi u plej-of je Andora sa pobedom više i utakmicom manje.

Paunić je drugu godinu za redom jedan od ključnih igrača tima iz predgrađa Madrida, čiji je dres nosio i u sezoni 2013/14 kada je bio drugi trojkaš lige.

Fuenlabrada će narednu utakmicu odigrati na gostovanju protiv Valensije 11. marta u okviru 24. runde Endesa lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track