VEČITI U POLUFINALU: Obavljen žreb za finalni turnir Kupa košarkašica
Foto: KSS

VEČITI U POLUFINALU: Obavljen žreb za finalni turnir Kupa košarkašica

Košarka -

Danas je u Košarkaškom savezu Srbije obavljen žreb za finalni turnir Kupa „Milan Ciga Vasojević“, odnosno nacionalnog Kupa za košarkašice, koji nosi ime našeg legendarnog trenera od 2008. godine, a čiji će domaćin ove godine biti Novi Sad.

U polufinalu Kupa u subotu od 16.00 sati sastaće se Crvena zvezda – Partizan, a od 18.00 časova Radivoj Korać – Vršac.

Utakmice se igraju u velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Finale je na programu u nedelju 12. marta sa početkom u 16.00 sati, uz direktan TV prenos na RTS i odloženi snimak na TV Arena sport.

Ulaz na sve tri utakmice ženskog Kupa će biti besplatan!

Predrag Danilović, Foto: KSS
Predrag Danilović, Foto: KSS

Žreb je bio poludirigovan i dve prvoplasirane ekipe Prve ženske lige Radivoj Korać i Crvena zvezda nisu mogle da se sastanu u polufinalu. Parove su izvukli kapiteni četiri tima učesnika – Kaja Nikolić iz Radivoja Koraća, Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde, Suzana Milovanović iz Partizana i Biljana Stanković iz Vršca.

Prisutnima se prvi obratio predsednik KSS Predrag Danilović.

– Posle odlične organizacije Kupa Radivoja Koraća u Nišu, na redu je još jedan Kup, ovoga puta „Kup Milana Cige Vasojevića“ za košarkašice. Želim da se zahvalim organizatorima, regionalnom Košarkaškom savezu Vojvodine i prisutnom predsedniku Darku Karanu, kao i gradu Novom Sadu na pomoći oko organizacije ženskog Kupa. Verujem da ćemo da gledamo kvalitetne utakmice, nadam se da ćemo imati dobru posetu i da će ljudi doći da vide naše najbolje košarkašice koje će se boriti za vredan trofej.

Ispred domaćina finalnog turnira govorio je predsednik Regionalnog Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan.

– Grad Novi Sad i Vojvodina su u poslednje tri godine domaćini finaalnog turnira Kupa za košarkašice. Kao što su Zrenjanin i Vrbas u protekle dve godine bili dobri domaćini, siguran sam da će i Novi Sad ispuniti ta očekivanja. Dobrodošli u Novi Sad na finalni turnir ženskog Kupa.

Ovogodišnji finalni turnir Kupa “Milan Ciga Vasojević” biće i prava prilika da se pokaže humanost i pomogne bivšoj košarkašici Jeleni Zorić, o čemu je govorila Olja Krivokapić Dragićević, komesar Prve ženske lige Srbije i kup takmičenja.

– Jelena Zorić je bivša košarkašica Radivoja Koraća, devojka koja je provela kadetske i juniorske dane u toj ekipi. Zatim je odlučila da ode u Ameriku uz pomoć sportske stipendije i ono što je zaiosta tužno je da su, kada se nakon završenih studija vratila u Beograd, krenuli njeni zdravstveni problemi i vrlo brzo je ustanovljeno da je obolela od karcinoma na mozgu. Kao ženska košarkaška porodica, a i kao košarkaška porodica generalno, moramo da pomognemo Jeleni. Sa tim ciljem će finalni turnir Kupa biti obeležen tako što ćemo kroz određenu kampanju pokušati da prikupimo novčana sredstva koja su Jeleni neophodna za operaciju u Beču. Upravo u ovom trenuku čeka se da se sakupi ta izvesna suma koja bi omogućila Jeleni da ode na operaciju koja zaista može da joj pomogne i omogući kvalitetan život u budućnosti. S tom idejom smo štampali ulaznice za Kup na kojima će biti SMS broj za pomoć Jeleni. Očekujemo da će na taj način publika dati svoj doprinos, ali i preko medija pošto ćemo imati dva TV prenosa i tim putem skretati pažnju javnosti i zamoliti ljude na pomognu…

Inače, od 2007. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. Partizan je osvajao trofej dva puta – 2011. i 2013, a Radivoj Korać, Vojvodina i Crvena zvezda po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015 i crveno-bele 2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track