KOŠARKAŠICE U HUMANOJ MISIJI: Pomozimo Jeleni koja se bori za život
Foto: Promo

Neophodna sredstva za operaciju

KOŠARKAŠICE U HUMANOJ MISIJI: Pomozimo Jeleni koja se bori za život

Košarka -

Ovogodišnji finalni turnir Kupa "Milan Ciga Vasojević" biće i prava prilika da se pokaže humanost i pomogne bivšoj košarkašici Jeleni Zorić kojoj je ustanovljen tumor na mozgu.

Olja Krivokapić Dragićević, komesar Prve ženske lige Srbije i kup takmičenja, pozvala je gledaoce da dođu u što većem broju jer prihod ide za pomoć Jeleni kojoj je neophodna operacija u Beču.

– Jelena Zorić je bivša košarkašica Radivoja Koraća, devojka koja je provela kadetske i juniorske dane u toj ekipi. Zatim je odlučila da ode u Ameriku uz pomoć sportske stipendije i ono što je zaiosta tužno je da su, kada se nakon završenih studija vratila u Beograd, krenuli njeni zdravstveni problemi i vrlo brzo je ustanovljeno da je obolela od karcinoma na mozgu. Kao ženska košarkaška porodica, a i kao košarkaška porodica generalno, moramo da pomognemo Jeleni. Sa tim ciljem će finalni turnir Kupa biti obeležen tako što ćemo kroz određenu kampanju pokušati da prikupimo novčana sredstva koja su Jeleni neophodna za operaciju u Beču. Upravo u ovom trenuku čeka se da se sakupi ta izvesna suma koja bi omogućila Jeleni da ode na operaciju koja zaista može da joj pomogne i omogući kvalitetan život u budućnosti. S tom idejom smo štampali ulaznice za Kup na kojima će biti SMS broj za pomoć Jeleni. Očekujemo da će na taj način publika dati svoj doprinos, ali i preko medija pošto ćemo imati dva TV prenosa i tim putem skretati pažnju javnosti i zamoliti ljude na pomognu.

Jelena je do sada imala tri operacije, dve nisu ispunile uslov za zračenje, dok su se nakon treće uslovi stvorili i omogućili joj da ode na neophodna zračenja kojih je do sada imala 33. Jelenu čeka još jedna operacija i veliki broj hemoterapija, kao i rehabilitacija.

Jeleni, inače, možete pomoći i slanjem poruke sa brojem 241 na 3030, kao i uplatom na dinarski – 160-463422-14, i devizni račun – 00-540-0001929.4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track