ŠOKANTNO: Nećete verovati koliko će Duško Vujošević zarađivati kao selektor BiH
Foto: Nebojša Mandić

Poznato je koliko će primati

ŠOKANTNO: Nećete verovati koliko će Duško Vujošević zarađivati kao selektor BiH

Košarka -

Duško Vujošević će po završetku sezone u Francuskoj, kada mu istekne ugovor sa Limožom, potpisati četvorogodišnji ugovor sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, čime će i zvanično postati selektor reprezentacije ove zemlje.

- Sa Vujoševićem smo potpisali ugovor na četiri godine i po isteku obaveza u Limožu na kraju sezone preuzeće reprezentaciju. Ne znamo kada će biti promocija pošto je sezona u toku, pa ima obaveza u klubu. Naš cilj je stvaranje reprezentacije za duži period - rekao je generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić.

Ipak, u ugovoru postoji klauzula po kojoj Vujošević mora uspešno da završi pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Ove godine od 2. do 19. avgusta BiH očekuju utakmice sa Slovačkom, Švedskom i Jermenijom i dve prvoplasirane ekipe izboriće prolaz u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Iako detalji ugovora nisu objavljeni, mediji iz BiH prenose da će Vujošević po godini ugovora zarađivati oko 50.000 evra. S obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi KS BiH ne čudi što će primanja Vujoševića biti daleko skromnija nego selektora drugih reprezentacija.

Ako se uzme u obzir da su plate profesionalnih trenera nacionalnih timova uglavnom između 100.000 i 500.000 evra za godinu dana, jasno je da finansijski uslovi nisu imali presudnu ulogu u odluci Vujoševića da prihvati selektorski posao u veoma delikatnom trenutku bosanskog basketa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vujošević: Zašto je još uvek u košarci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track